RSS

Lyser ut oppdrag for kunstkritikere

Bergen kommune søker profesjonelle kritikere innen alle kunstfelt til formidlingsoppdrag overfor barn og unge, i form av klassebesøk gjennom Den kritiske skolesekken.

Se programmet for Kulturfest Åsane 2021

29. oktober - 7. november er det endelig kulturfestuke! Her kan du blant annet oppleve fine konserter og forestillinger, lære keramikk, bli med på utendørsmarked, eller drømme om fremtidens Åsane.

Forskende verksted: Inspirasjon og samarbeid for fremtidens Åsane

Hvordan skal Åsane se ut og oppleves i fremtiden? Lørdag 6. november arrangeres forskende verksted, et samarbeid mellom Fremtenkt og Bergen kommune, for å finne gode løsninger for fremtidens Åsane.

Se hva som skjer på Fana kulturhus og Åsane kulturhus i høst

Begge kulturhusene byr på en rekke arrangementer og aktiviteter i høst - fra konserter og forestillinger til foredrag og kurs. Du finner oversikt her.

Deler ut 3,6 millioner i stipender til kunstnere og kulturarbeidere

Bergen kommune deler ut 31 etableringsstipend, 29 kulturstipend og seks arbeidsstipend til lokale kunstnere og kulturarbeidere i 2021. Se listen over mottakere.

Bli en kulturagent på Landås!

Kulturagentene er et tilbud der barn utforsker kunst og kultur i sitt nærmiljø. Nå er det ledige plasser på Kulturagentene Sofus på Landås for deg på 5.-7. trinn! Les mer om tilbudet her.

Søker tilbydere til kommunens kulturprogrammer

Den kulturelle skolesekken, Bergens kulturelle spaserstokk og Den kulturelle lykkepillen tilbyr kunst- og kulturprogrammer til ulike målgrupper. I oktober er det søknadsfrist for utøvere.

Plakett over Uren-fergen avduket

Tirsdag 20. oktober kl. 13.00 dukket 40 mennesker opp for å se avdukingen av minneplaketten for fergen som gikk mellom "Møllaren" og "Gyllaren" - et flott arrangement i regnet!

Meld inn kandidater til kulturpriser innen 1. oktober

Kjenner du en ildsjel eller et talent som fortjener en ekstra påskjønnelse for sin frivillige innsats innen lokalt kulturliv? Meld inn kandidater til kulturpris i din bydel innen 1. oktober!

Uren-fergen hedret med plakett

Fergen var en viktig forbindelse mellom Gyldenpris og Møhlenpris/sentrum. 21. september ble den hedret med plakett og markering.