Gå tilbake til:
Du er her:
To menn står på en scene. Den ene snakker i mikrofonen og holder i et diplom og en blomsterbukett.
Cidi Nzita (til venstre) mottok diplom og blomster fra direktør for Kulturetaten Vincent Mrimba, på vegne av byråd Katrine Nødtvedt
Bilde: Shahad Emad Al-Rantisi / UKM media

Cidi Nzita fikk Ungdomsprisen

Årets vinner av Bergen kommunes ungdomspris har blant annet tatt initiativ til å starte opp den frivillige organisasjonen «Springbrett for ungdom». Les mer om prisen og vinneren her.

Bergen kommune ved byråd for kultur, mangfold og likestilling deler ut én ungdomspris hvert år. Prisen går til unge kulturutøvere, eller til grupper eller personer som har gjort en frivillig innsats for barn og unge.  Vinneren mottar kr 20 000.   Les mer om Ungdomsprisen her.

Årets pris ble delt ut 5. mars under ungdomsmønstringen UKM.  Prisen ble delt ut av direktør for Kulturetaten Vincent Mrimba, på vegne av byråd for kultur, mangfold og likestilling Katrine Nødtvedt. 

Juryen for Ungdomsprisen har i år bestått av ungdom med bakgrunn og erfaring fra Ungdomsrådet, Dans Uten Grenser (DUG), dansegruppen &less, Ungdomshuset, unge arrangører i Ung Kultur Møtes (UKM) og arrangører av K-CON Bergen, samt representant fra Team for aktivitet i Kulturetaten. Juryen har gjennomgått alle innkomne forslag og begrunnelser, og innstilt en vinner basert på dette grunnlaget.

Har skapt inkluderende aktiviteter for ungdom 

Juryen er svært positiv til og imponert over all aktivitet Cidi Nzita har vært med å skape. 

Han har blant annet tatt initiativ til å starte opp den frivillige organisasjonen «Springbrett for ungdom». Organisasjonen tilbyr mange ulike tilbud og aktiviteter som blant annet låtskriving og konserter, selvforsvarskurs, svømmekurs, trafikalt grunnkurs, turer til klatrepark og gokart. 

Juryen verdsetter Cidi sitt engasjement og setter pris på at han er med å tilby mange forskjellige typer aktivitet for ungdom. Tilbudene har lav terskel og er inkluderende – det er gratis å delta og  fokus på at alle skal med uavhengig av økonomisk, sosial eller kulturell bakgrunn

Prismottakeren har også hjulpet mange ungdommer med å skaffe seg jobb – ved å få dem med i dugnader og frivillig arbeid og deretter stille som referanse, og ved å bruke sitt eget kontaktnett. Dette har vært en stor hjelp særlig for de unge som ikke har foreldre med nettverk som kan hjelpe dem inn på arbeidsmarkedet. 

Et forbilde for ungdom

Prismottakeren har tidligere vært aktiv innen idrett og har vært med i prosjektet «alle skal med - et lysglimt i hverdagen» i samarbeid med Norna-Salhus IL. Prosjektet hadde et særlig fokus på å inkludere barn og unge fra asylmottak til deltagelse i friidrett og annen aktivitet.

Cidi kom selv som enslig mindreårig til Norge i 2003. Han er godt likt, åpen og deler av egne erfaringar - også de vonde. Dette gjør at han får et tett forhold til ungdommene, og mange av dem kommer til ham med sine egne utfordringer. 

Cidi beskrives som en som bruker all sin fritid til å hjelpe andre, og som setter andre fremfor seg selv. Denne uselviske tilnærmingen og lidenskapen til andre mennesker er noe juryen verdsetter høyt  Cidi beskrives også som et forbilde for ungdom.

Vi gratulerer vinneren!