En dame har mottatt pris av en ung mann. De ser i kamera og smiler.
Ekaterina Korosova mottok kulturprisen for Årstad 2023. Her sammen med byråd Reidar Digranes.
Bilde: Lill Ann Lund

Ekaterina Korosova og Nordnes fritidsklubb hedret med kulturpriser

Det var Nordnes fritidsklubb og Ekaterina Korosova fra danseklubben Cottontails som fikk kulturprisene for Bergenhus og Årstad 2023.

Prisene ble delt ut i Bergen rådhus 4. desember av kulturbyråd for næring, kultur og idrett, Reidar Digranes. 

Brenner for dansen

Ekaterina Korosova fikk prisen for sitt engasjerende frivillige arbeid. Fra juryens begrunnelse heter det:

“Ekaterina er en meget engasjert dame og en stor ressurs, som brenner for dansen og som er med å løfte klubben Cottontails. Hun gleder mange med sin dans, både alene og sammen med andre medlemmer i klubben”. 

Cottontails formidler amerikanske jazzdanser fra perioden 1900-1950 gjennom kurs, sosialdans og opptredener en rekke plasser rundt i Bergen. Les mer om danseklubben her

Rørt prisvinner

Korosova var svært overrasket over å bli tildelt prisen, og ble tydelig rørt da kulturbyråden overrakte diplom og blomster. Hun startet i dansegruppen som nybegynner i 2018, og mottok kulturprisen som daglig leder. 

– Det er vanskelig å sette ord på hva jeg føler – dette var en stor overraskelse, sa Korosova, og avslørte samtidig at prispengene skal gå til et videokamera for å filme et dansende visittkort fra Bergen. 

Over 30 frivillige foreldre

To voksne damer og en ung jente mottar pris fra byråd Reidar Digranes.
Vibeke Kvanvik Nygaard, Anne Mathilde Kvamme og Sofia Svindland fra Nordnes Fritidsklubb mottok kulturprisen for Bergenhus 2023 fra byråd Reidar Digranes.
Bilde: Lill Ann Lund

Nordnes Fritidsklubb ble tildelt kulturprisen for Bergenhus for sitt frivillige arbeid og engasjement. Klubben er for barn i alderen 10–12 år, og blir drevet av over 30 frivillige foreldre som stiller opp på klubbkvelder og andre arrangement i nærmiljøet. Målet er å gi barn og unge i bydelen mulighet til å bli kjent med en rekke kulturaktiviteter uten at det koster penger. Kulturprisen gis som en inspirasjon for videre engasjement.

Også Nordnes Fritidsklubb ble overrasket over å bli tildelt pris, og hadde derfor ikke forberedt noen takketale. Klubben var representert ved Vibeke Kvanvik Nygaard, Anne Mathilde Kvamme og Sofia Svindland. De tre fikk imidlertid uttrykt stor glede, og formidlet også hva prispengene på 20.000 kroner skal gå til:

– Nå blir det kanskje pingpong-bord!  

Fornøyd byråd

Kulturbyråd Reidar Digranes var preget av den gode stemningen under utdelingen på rådhuset. Han fortalte at han trives godt med å dele ut kulturpriser. 

– Det beste med jobben er å se det gode arbeidet mange aktører gjør i byen. Det å se bredden i engasjementet fra dans til demenskafe, er veldig givende.

Se tidligere vinnere av kulturpriser i bydelene her. 

Les mer om: