Gå tilbake til:
Du er her:
Bmx-sykling
FULL FART: Marius (9 år) forteller at dette er det tredje kurset han går på før han viser at han har fått dreisen på hoppingen på banen utenfor Fysak på Slettebakken.
Bilde: Andrew M. S. Buller

Full fart på sommerleirene

Rundt 2500 barn får aktivitetstilbud gjennom Etat for idrett denne sommeren. Her ser du noen glimt fra leirene.

Koronapandemien gjorde det usikkert om de populære aktivitetsleirene kunne gjennomføres denne sommeren. Da klarsignalet kom, fikk Etat for idrett ansatt 50 leirledere og landet program for fem uker på rekordtid. Rundt 1200 barn får plass på akivitetsleirene. I tillegg arrangerer de sammen med Svøm Bergen et svømmeopplegg for cirka 1300 barn. Leirene arrangeres i uke 26 og 26, og 32, 32 og 33.  De er fremdeles noen ledige plasser:
SE OVERSIKT: Aktivitetsleirer for barn og unge

ANDRE TILBUD: Tilbud innen kultur og andre aktiviteter for barn og unge

Luftige hopp og triksing på BMX-Camp

På Fysak Slettebakken er 18 gutter samlet for en uke på to hjul. De tråkker i vei både ute på grusbanen og inne i skatehallen. I løpet av uken lærer de nye ferdigheter og triks på BMX-sykler.

To gutter på BMX-sykkel
Full fart, hopping og noen skrubbsår blir det for deltakerne på BMX-camp. Emmet (til venstre) og Marius er to av deltakerne på sommerens BMX-camp.
Bilde: Andrew M.S. Buller

- Vi er her fordi vi liker BMX, forklarer Emmet (8 år) som til vanlig er elev ved Bjørndalsskogen skole.

- Det er gøy å sykle og hoppe, fortsetter Marius (9 år) fra Sædalen skole før han setter utfor bakken for å få til et luftig svev.

BMX oppsto på 1970-tallet da barn i California begynte å konkurrere på syklene sine i jord-løyper, slik som voksne gjorde med sine motorsykler. BMX forbindes med små sykler med 20" hjul, og har blitt en fellesbetegnelse for sykkelgrener hvor lignende sykler brukes. I dag har sporten utviklet seg til flere grener og kan gå på løyper med mange humper og dosserte svinger, eller for eksempel i skateparker hvor en bruker ramper og andre objekter.

På denne campen er innsatsen og lysten til å lykkes så stor at at det ikke bare blir prøving, men også feiling. Noe som gjør at det fort kan bli noen skrubbsår.

Gutt sykler på BMX-sykkel inne i skatehall.
Hopping ute er bra, men triksing inne i skatehallen på Fysak er kulest. Det mener i alle fall guttene på BMX-campen.
Bilde: Andrew M.S. Buller

Nye venner på friluftsleir

Fiona er for første gang på friluftsleir i Langeskogen. Der skal de blant annet prøve seg på forskjelige aktivitetersom padling, turer og leker. 
- Jeg gleder meg mest til vi skal ut i båt! Men det beste er å få nye venner, sier Fiona, som også likte godt å perle vennskapsarmbånd. 

Tre jenter plukker blåbær
NYE VENNER: Fiona (t.v.), Angelina og Marta har både funnet nye venner og masse blåbær på friluftsleir i Langeskogen.
Bilde: Nina Blågestad
Barn på aktivitetsleir
FRILEK: På friluftsleir er det blanding mellom aktiviteter og frilek.
Bilde: Nina Blågestad
Bueskyting
MIDT I BLINKEN: Bueskyting er en populær aktivitet. Friluftsleir arrangeres i Hordvik, Kanadaskogen, Langeskogen og Alvøenskogen.
Bilde: Nina Blågestad