Gå tilbake til:
Du er her:
Pål Hansen, Erlend Horn, Linn Kristin Engø og Mette Hammersland
SIGNERTE AVTALE: I dag signerte Bergen kommune, ved byrådene Erlend Horn og Linn Kristin Engø, og IL Sandviken, ved Pål Hansen og Mette Hammersland, en avtale om å starte opp et gatelag spesielt rettet mot kvinner.
Bilde: Nina Johnsen

Har signert avtale om gatelag for kvinner

IL Sandviken og Bergen kommune har signert en avtale om å starte opp et gatelag spesielt rettet mot kvinner.

Fredag 11. oktober, dro Linn Kristin Engø, byråd for barnehage, skole og idrett og Erlend Horn, byråd for sosial, bolig og inkludering til Stemmemyren for å signere avtalen sammen med Mette Hammersland og styreleder Pål Hansen fra IL Sandviken Toppfotball.

– Kjempebra initiativ

Engø er utrolig takknemlig og glad for at det nå blir etablert et gatelag med et spesielt fokus på kvinner.

– Idrett har en unik evne til å skape fellesskap og samhold. Et gatelag inkluderer en gruppe mennesker som det ellers kan ære vanskelig å få med i idretten, sier hun.

Bildet viser byråd Linn Kristin Engø som skriver under på en avtale.
SKREV UNDER: Linn Kristin Engø, byråd for barnehage, skole og idrett, signerte avtalen med IL Sandviken om å etablere et gatelag spesielt rettet mot kvinner.
Bilde: Nina Johnsen

Horn sier at det er kjempebra at idretten tar initiativ til å starte opp et tilbud som vil hjelpe en gruppe som kommunen har et viktig ansvar for å ivareta.

– Vi legger derfor med veldig stor glede til rette for at Sandviken skal lykkes med prosjektet. Gatelaget vil bli et fint og innholdsrikt tilbud i hverdagen til spillerne og vil trolig gjøre det lettere for dem å takle utfordringer de sliter med, sier byråden for sosial, bolig og inkludering.

IL Sandviken har over lengre tid ønsket å ta et større samfunnsansvar, og har nå tatt initiativ til å starte opp gatelag med fokus på jenter og kvinner for å kunne tilby et sosialt felleskap med fokus på fotball, inkludering og mestring.

– I 2019 er det for få jenter på gatelagene. Vi har lange tradisjoner og kompetanse på å legge til rette for fotballaktivitet for jenter. Mange i klubben har lyst til å gjøre en forskjell for kvinner som trenger ekstra støtte og oppfølging. Vi er glade og stolte over å nå skulle starte opp gatelag, sier Hammersland.

Med på laget

MO Eidsvåg åpnet dørene for kort tid tilbake. Avdelingsleder Bjarne Aannewiik forteller at de er helt i startfasen for hvilke aktiviteter de skal tilby brukerne. Han var imidlertid aldri i tvil på at de skal være med å bidra til gatelaget i Sandviken.

– Jeg trengte ingen betekningstid. Vi har lenge snakket om i arbeidet med MO Eidsvåg at vi trengte et tilbud spesielt rettet mot kvinner, sier han.

MO Eidsvåg skal bidra med å følge deltakere til trening på Stemmemyren.

– Det er viktig å skape trygghet. Nå gleder vi oss til oppstart, sier Aannewiik.

Økt livskvalitet

Samarbeidsavtalen går i praksis ut på at Sandviken tilbyr et dagtilbud for rusavhengige personer i Bergen. Målet er å gi utøverne økt livskvalitet gjennom felleskap og fysisk trening. Gatelaget skal være en møteplass for dem som har tatt skritt i riktig retning og som trenger motivasjon til å holde seg rusfri og for å komme seg videre.

Bergen kommune skal bistå med aktivt å rekruttere brukere til gatelaget og bistå brukerne slik at de kan nytte seg av tilbudet på best mulig måte. Bergen kommune og Sandviken vil samarbeide om ulike statlige tilskuddsordninger som kan støtte opp om gatelagets arbeid.