Gå tilbake til:
Du er her:
Fra venstre: Lene Olzseth, Silje Egge og Sofia Dommersnes fra biblioteket, arkitekt Inge Fornes og Thor Haakon Bakke, byråd for klima, miljø og byutvikling.
PEDAL-FILIAL: Sykkelbiblioteket prøves nå ut av ansatte ved Landås bibliotek. Fra venstre: Lene Olzseth, Silje Egge og Sofia Dommersnes fra biblioteket, arkitekt Inge Fornes og Thor Haakon Bakke, byråd for klima, miljø og byutvikling.
Bilde: Håvard Prestegården

Hva skal sykkelbiblioteket hete?

Bergen Offentlige Bibliotek har fått et nytt, mobilt sykkelbibliotek laget av en hylle fra Landås bibliotek, og nå trenger det et navn.

Se video lengre ned i saken, og send inn navneforslaget ditt her: 

Minibiblioteket kjører for tiden rundt på Landås. I ukene fremover vil det dukke opp ved ulike bydelsbibliotek i Bergen. Høsten brukes til å prøve hvordan biblioteket kan fungere. Sykkelbiblioteket vil bli et verdifullt tilbud for å nå ut til bergenserne der de er. Litt flikking gjenstår ennå, og selve navnet må nå på plass.

Biblioteket er et barn av kreative prosesser blant de ansatte under korona-utbruddet og er utformet og bygget av gjenbruksarkitekt Inge Fornes, som også var med i prosessen rundt minibiblioteket Biblab på Sletten. Prosjektet er støttet med midler fra Klimaseksjonen i Bergen kommune.

Inge Fornes
UNIK MODELL: Inge Fornes har tegnet og bygget sykkelbiblioteket i verkstedet sitt på Hegreneset. Doningen er laget av gjenbruksmaterialer, stort sett ting Fornes har skaffet i nærområdet.
Bilde: Håvard Prestegården

Det mobile biblioteket er konstruert nesten utelukkende av gjenbrukte materialer. En original hylle fra Landås bibliotek utgjør kjernen i tilhengeren, som foruten bøker også har plass til lydanlegg og forfriskninger. Hjulopphenget er fra en tilhenger Lerøy fisk brukte for å frakte varer under Sykkel-VMog donert til formålet.

Skrevet av Håvard Legreid, Bergen Offentlige Bibliotek