En mann og en jente smiler til kamera. Jenten holder en diplom og en blomsterbukett.
Vi gratulerer Liv Holmelid som vinner av Ungdomsprisen for 2022. Her med byråd Eduardo Andersen.
Bilde: Gabriela Navarro

Liv Holmelid (21) fikk Ungdomsprisen

Årets vinner av Bergen kommunes ungdomspris er Liv Holmelid (21). Hun har utmerket seg ved å fremme ungdomskulturelle uttrykk gjennom dans, og skapt mange kulturaktiviteter for barn og unge.

Bergen kommune ved byråd for kultur, frivillighet og inkludering deler årlig ut en ungdomspris til heder for organisasjoner, grupper eller enkeltpersoner under 26 år som på frivillig basis har utmerket seg ved en særlig innsats overfor barn og ungdom i Bergen. Les mer om Ungdomsprisen her.

Vinner av Ungdomsprisen for 2022 er Liv Holmelid. Vi gratulerer!

Holmelid, som er født i 2001, tok imot prisen 25. februar under ungdomsmønstringen UKM. Prisen ble delt ut av byråd for kultur, frivillighet og inkludering Eduardo Hans Andersen, mens årets jury besto av ungdom med bakgrunn og erfaring fra Ungdomsrådet, Ungdomshuset i sentrum, Forandringshuset Bergen, Lipstick Music, United Sisters og Papillon. 

Løfter frem andre

Holmelid får prisen for sin særlige innsats for barn og unge i Bergen. Hun har utmerket seg ved å fremme ungdomskulturelle uttrykk gjennom dans, og har skapt mange kulturaktiviteter og arrangementer i byen. Tross sin unge alder, har hun lagt ned utallige timer med frivillig arbeid til det beste for barn og unge. Juryen er imponert over hennes pågangsmot, og det at hun fortsetter år etter på frivillig basis.

En jente mottar en pris på en scene fra en mann med mikrofon.
Liv Holmelid på scenen under årets UKM, hvor hun mottok Ungdomsprisen fra byråd Eduardo Andersen.
Bilde: Jasmine Furseth

Har bygget opp en frivillig organisasjon

Liv er en dedikert dansetrener, og en viktig kulturbærer for hiphop-miljøet i Bergen. Hun har bygget opp og er leder for den frivillige organisasjonen Bergen Streetdance Org. Organisasjonen arbeider for å skape et aktivt hiphop- og streetdance-miljø i Bergen for barn og unge. Gjennom Liv sitt arbeid har organisasjonen blitt en sentral leverandør av dansekurs, danse-battles, workshops, ferieaktiviteter, og ikke minst fritidsklubb for streetdance-interesserte i alle aldre, fra alle kulturer. 

Opptatt av å motivere

Liv har gjennom organisasjonen Bergen Streetdance Org. etablert dansegruppen Guidance Crew, for dansere over 15 år. I tillegg til å trene medlemmene til å bli bedre dansere, er hun opptatt av å motivere dem til å ta trenerroller og andre oppgaver i organisasjonen. Juryen trekker frem at det er svært positivt at hun løfter frem andre ved å motivere dem, og får ungdom til å følge drømmene sine.

Har fokus på å nå alle

Liv blir beskrevet som kreativ, smilende og blid, og hun gjør alltid sitt beste for at andre skal ha det bra. Hun skaper et aktivt, sunt, trygt og sosialt miljø. Gjennom dans og tilbudene hun tilrettelegger, hjelper hun mange unge mennesker. Liv er svært opptatt av at barn og unge som ikke finner seg til rette i de mer tradisjonelle fritidsaktivitetene skal bli sett og oppleve deltagelse, engasjement og mestring gjennom dans. 

Juryen synes det er kult at Liv lager gode lavterskel tilbud innen dans med fokus på å nå alle, også de som ikke finner seg til rette i annen aktivitet. Særlig liker de at tilbudene er innen dans, da de opplever at det ellers er få lavterskeltilbud innen dette kulturuttrykket.

- Tidenes tillitserklæring

Liv ble selvsagt svært glad for prisen, og sier den har gitt henne en boost til å jobbe videre: 

- Dette er tidenes tillitserklæring, og ikke minst en enorm motivasjons-boost til å fortsette med jobben jeg gjør for å bygge opp det lokale streetdance- og Hip-Hop-miljøet her i Bergen, spesielt for barn og unge. Det føles godt å bli sett, til tross for en relativt ung alder i kulturbransjen.

- Jeg ønsker å takke dem som sendte inn nominasjonen, juryen og ikke minst Bergen kommune for tildelingen av denne prisen. Jeg ser frem til å «gønne» på videre - tusen, tusen takk!


Byråden slutter seg til juryens innstilling, og anser Liv Holmelid som en verdig vinner av Ungdomsprisen 2022.