Gå tilbake til:
Du er her:
Bilde viser vinner av fotokokurransen sammen med ordføreren
BESTE SOMMERBILDE: Ordfører Marte Mjøs Persen og vinner av Jubileumsby-fotokonkurransen med tema "Sommer i Bergen", Morten Halvorsen.
Bilde: Kjersti Nicole Larsen

Morten fanget sommeren i Bergen

Igjen var det svært mange som sendte inn bilder med tema: "Sommer i Bergen", og Jubileumsby-fotokonkurransen har kåret en ny vinner.

 Amatørkulturrådets leder, Geir Eikenes, var til stede da vinneren av sommerens fotokonkurranse ble kåret. Han kan fortelle at svært mange hadde sendt inn bilder med tema: "Sommer i Bergen", og at juryen måtte ta en ekstra avstemningsrunde blant de ti finalistene før de til slutt landet på Morten Halvorsens bilde.

- Når vi har disse fantastiske, deilige og varme sommerkveldene, så er Bergen verdens vakreste by…! Både jeg og resten av juryen falt for "varmen" som stråler ut av bildet, sier ordfører Marte Mjøs Persen, som har ledet juryens arbeid. Hun fikk også gleden av å overrekke premien - et byGavekort på 950 kroner - til en glad vinner.

Tilfeldig blinkskudd

Det beste "Sommer i Bergen"-bildet er tatt fra Strandkaien. Morten Halvorsen er en ivrig amatørfotograf og forteller at bildet han tok en sommerkveld, var helt tilfeldig: - Jeg og en kamerat, som også liker å ta bilder, gikk av bussen og vi var egentlig på vei ut til Nordnesparken for å ta bilder. På Strandkaien snudde jeg meg bare rundt og så med en gang at dette kunne bli et bra bilde. 

Eksklusivt postkort

Vinnerbildet er allerede trykket som postkort i 950 eksklusive eksemplarer. Postkortene er nummerert, og en fin suvenir fra byens 950-årsjubileum i 2020. De er til salgs hos Turistinformasjonen på Fisketorget. I løpet av 2020 skal de utgis fire Jubileumsby-postkort.

Jubileumsby-fotokonkurransen fortsetter

Jubileumsby-fotokonkurransen del 3 er allerede i gang med nytt tema: "Typisk Bergen" i august og september. Les mer om hvordan du kan delta her. Jubileumsby/fotokonkurranse

Jubileumsby-fotokonkurransen er et samarbeid mellom Amatørkulturrådet i Bergen, Bekkalokket Fotoklubb, Postkortsamlere i Vest, Bergen Sentrum AS, VisitBergen og Bergen 950 år.