Gå tilbake til:
Du er her:
Bildet viser byråd for barnehage, skole og idrett Linn Kristin Engø på AdO Arena.
HEDRET SVØMMEHELT: Linn Kristin Engø, idrettsbyråd, hedret Alexander Dale Oen da familien hans avduket et premieskap med svømmeheltens største medaljer og pokaler i AdO Arena.
Bilde: Oda Kari Bjerkan

Premieskap med Alexander Dale Oens medaljer og pokaler ble avduket

Torsdag hedret idrettsbyråd Linn Kristin Engø den avdøde svømmehelten Alexander Dale Oen. Nå får publikum se hans største medaljer og pokaler i Ado Arena.

Familien har ønsket å samle alle de største medaljene og pokalene til Alexander Dale Oen på ett sted. De hadde også et ønske om at dette skal være i AdO Arena hvor flest mulig kan se dem. Torsdag avduket familien det nye premieskapet. Linn Kristin Engø, byråd for barnehage, skole og idrett, hedret den store idrettshelten som det fem år gamle svømmeanlegget er oppkalt etter.

- Jeg klarer knapt å beskrive takknemligheten over at dere, familien, vil ha medaljene hit. Til den fem år gamle storstuen som er oppkalt etter ham. Og som 350.000 mennesker besøker årlig, sa byråden under arrangementet.

Engø sa i talen at toppidrett ofte handler om perser, eller å hente seire hjem til klubben, laget eller nasjonen.

- Men det handler vel så mye om det å være et forbilde. For barn, for unge, for svømmeentusiaster, for mosjonistene og for andre toppidrettsutøvere. Og var det noen som mestret denne kombinasjonen forbilledlig, så var det Alexander. Både i og utenfor svømmehallen var han kjent for å formidle gode holdninger, raushet og empati. Og ikke minst behandlet han konkurrenter og motstandere på en måte vi alle bør lære av, sa byråden.

Hun håper medaljene blir en daglig påminnelse for de unge svømmerne, som er og som kommer i fremtiden, Om hva de kan oppnå dersom de opparbeider seg nok fokus og vilje.

- Jeg både tror og jeg håper at disse medaljene kan bidra til økt oppslutning rundt idretten og alt den bygger på: Frivillighet, demokrati, lojalitet, lagarbeid og likeverd.Det fortjener alle barn, unge, frivillige, trenere og engasjerte foreldre. Men like viktig; Det fortjener også Alexander Dale Oens minne, avsluttet Engø.