Dansere i blått lys med lysende kuler i hendene.
Scenedrøm på DNS
Bilde: Lise Christensen

Scenedrøm skapte magisk stemning på DNS

Mandag kveld var historisk i Bergen. For første gang fikk Scenedrøm stå på ærverdige Den Nationale Scene. Forestillingen var nesten helt utsolgt og stemningen fantastisk.

Det er alltid en helt spesiell stemning i hovedsalen på teateret. Denne kvelden var intet unntak. Før teppet gikk opp var salen full av forventningsfulle publikummere. I det musikken startet, brøt publikum ut i spontan applaus og jubel. 

Scenen ble fylt opp av sangere, musikere og dansere som ga alt fra første sekund. Her var det bare å sette seg til rette og nyte forestillingen. 

Scenedrøm er et resultat av godt samarbeid

Scenedrøm er et musikkteaterprosjekt i regi av Bergen Musikkterapisenter og Bergen kulturskole, i samarbeid med profesjonelle musikere og koreografer. Denne gangen var også Musikalløvene involvert. 

Scenedrøm har holdt på i flere år, men dette er altså første gang det er inngått samarbeid med Den Nationale Scene. Samarbeidsprosjektet har gitt et rørende og profesjonelt resultat, til glede for både de i salen og alle på scenen denne mandagskvelden. Nydelig musikk, fine sangere og dansere, humor, sjarm og alvor - forestillingen rommet alt. 

Et orkester spiller mens en liten gutt danser med hatt og koffert.
Et høydepunkt var et nummer inspirert av Olsenbanden.
Bilde: Lise Christensen

– Jeg elsker å stå på scenen

En av aktørene i Scenedrøm var Bentine Borge. Hun forteller at de har øvd i over ett år på denne forestillingen. Hun var veldig spent før teppet gikk opp. 

– Jeg følte stemningen fra publikum, spesielt på soloen min, forteller hun. 

Bentine var nemlig en av artistene som hadde eget solonummer. Men hun gjorde ikke bare én ting i soloen, hun både spilte piano og danset etterpå! Bentine forteller at hun derfor måtte jobbe litt ekstra med dette nummeret. Hun også litt nervøs denne gangen, noe hun ikke pleier å være.

– Men det gikk veldig fint! Jeg fikk god støtte fra de bak scenen, og det var kjekt. Det føltes bare gøy faktisk, smiler hun. 

En jente danser i spotlighten med et orkester i bakgrunnen
Bentine Borge sin solo på DNS.
Bilde: Lise Christensen

Lever scenedrømmen på ekte

Bentine er en dreven artist. Utenom Scenedrøm kan du se henne i ulike forestillinger rundt omkring og på tv, i blant annet serien Cammo. Da vi spør henne om hvordan det er å leve scenelivet på fulltid, smiler hun: 

– Det er kult! Jeg gjør det jeg aller helst vil. Det har alltid vært drømmen min å leve av dette. 

Allerede i syvårsalderen bestemte hun seg for at scenen var hennes sted. 

Å stå på scenen kommer rett fra hjertet for Bentine. Og det var lett å se når man satt i salen på DNS. Det var helt tydelig at alle på scenen gav alt - bedre stemning på en scene skal man lete lenge etter! 

Kunstnerisk ansvarlig var Hilde Sol Erdal og musikalsk leder var Ole Marius Sandberg. Bentine skryter veldig av begge.

 – Hilde Sol er fantastisk, hun ser talentene til de forskjellige, og lar alle vise frem det de kan. Det var stas å jobbe med henne, fastslår hun. 

Mange gode budskap

Jente smiler til kamera med blomsterbukett i hånden.
Bentine Borge var glad etter endt forestilling.
Bilde: Elen Castillo Langeland

Forestillingen var hjertevarm med mange gode budskap. Ett av de viktigste er at du er god nok akkurat slik du er. Og at vi alle fortjener respekt, og muligheten til å vise hva en kan. Som Bentine sier: 

– Alle er forskjellige, sant? Og det er bra. Vi er gode nok som vi er. Det er en fin ting at vi er forskjellige. Felleskap er det viktigste. 

Og det kom godt frem på scenen! Glede, talent og fellesskap. Tre viktige ord vi i publikum tok med oss ut i den mørke vinterkvelden. Tross kulden ute, var vi varmere om hjertet etter å ha opplevd den magiske gleden Scenedrøm viste oss. 

Den Nationale Scene utenfra en vinterskveld.
Den Nationale Scene
Bilde: Elen Castillo Langeland