Gå tilbake til:
Du er her:
Bandet T.B.T opptrer på Treffet
FEIRET: Det ble full fest på dansegulvet med husbandet til Kronbar T.B.T, og de andre artistene som inntok scenen senere på kvelden.
Bilde: Silje Helene Dahle

Stemningsfullt russetreff for personer med utviklingshemming

13. mai ble det med tilskudd fra Bergen kommune arrangert russetreff for personer med utviklingshemming med besøk av russebuss, Brann-spillere og en artist rett fra Landstreffet i Stavanger.

Ute plasker regnet ned, men i det tidligere verkstedet for damplokomotiv er stemningen på topp. 13. mai var det duket for Treffet, en tilrettelagt russefeiring for personer med utviklingshemming på Kronbar. Både årets avgangselever, og elevene som avsluttet skolegangen sin under koronapandemien var velkomne. Det var også venner, familie og støttekontakter. Klar for å skape god stemning på dansegulvet stod artistene T.B.T, Sticks & Strings og CCA Jonas.

Bergen kommune støttet Treffet ved å gi tilskudd til underholdning. En del av planen for deltagelse og mangfold i kunst- og kulturfeltet 2021-2030 er at mangfoldet i befolkningen skal speiles i opplevelsen av tilbudene innen kultursektoren. Planen bygger på byrådsplattformen, som sier at Bergen skal vær en god, rettferdig og inkluderende by, hvor det er godt å bo for alle uavhengig av økonomi, sosial bakgrunn, funksjonsnivå, livssyn og religiøs tilhørighet. Kommunen ønsker også å legge til rette for at frivilligheten kan vokse og utvikle seg i planen for frivillighet for 2022-2025.

CCA Jonas var hovedartisten for kvelden, og hadde allerede helgen før opptrådd på Landstreffet i Stavanger som har over 15 000 gjester. Han har blitt kalt Løvstakkens egen Drake i BT, og lagde god stemning med sine hiphop- og R&B-inspirerte låter på Treffet. 

CCA Jonas opptrer på Treffet
LØVSTAKKENS EGEN DRAKE: Den 18 år gamle artisten CCA Jonas har tidligere varmet opp for Kamelen og spilt på Landstreffet i Stavanger.
Bilde: Silje Helene Dahle

Besøk av russebuss og Brann-spillere

Byråd Beate Husa holder tale
ØNSKET VELKOMMEN: Byråd Beate Husa stod for åpningen av Treffet.
Bilde: Silje Helene Dahle

Treffet ble åpnet med velkomsttaler av styreleder i Treffet Henrik Tjore og byråd for eldre, helse og frivillighet Beate Husa.

Mellom konsertene ble det tid til litt grilling med gratis pølser og besøk av russebussen Nattegal. Som en ekstra overraskelse dukket forsvarsspillerne Guro Bergsvand og Ingrid Østervold Stenevik fra SK Brann kvinner opp. 

Russebussen Nattegal på besøk på Treffet
TUNG BASS OG RØYKFYLT: I russebussen Nattegal var bassen høy og røykmaskinen på da publikum steg om bord.
Bilde: Silje Helene Dahle

Startet som del av studentorganisasjon

Pølser på grillen til deltakerne på Treffet
MATPAUSE: Pølser stod på menyen da publikum tok en pust i bakken mellom konsertene.
Bilde: Silje Helene Dahle

Treffet er en nyoppstartet ideell organisasjon, og er en videreføring av russetreffet for personer med utviklingshemming som tidligere ble organisert av studentorganisasjonen BTS Bryr Seg. Styreleder Tjore forteller at starten på arrangementet kan spores tilbake til en tidligere støttekontakt i BTS – Studentersamfunnet ved HVL.

- For fem år siden var det en tidligere støttekontakt som savnet et tilbud om en alternativ russefeiring for personer med utviklingshemming. Da hev de seg rundt, og på en måned fikk de arrangert russefeiringen, sier Tjore.

Lovise Vedvik, Henrik Tjore og Julie Ulveseth.
ARRANGØRENE AV TREFFET: Fra venstre: styremedlem Lovise Vedvik, styreleder Henrik Tjore og nestleder Julie Ulveseth.
Bilde: Silje Helene Dahle

Han forteller også at det er viktig at alle har mulighet til å delta på arrangementet som er rusfritt og har gratis inngang.

- Treffet er så heldig å få bruke Høgskulen på Vestlandets lokaler, som ligger sentralt til og er universelt utformet. I lokalet har vi et område med konsert, og et område som ligger avskjermet med litt lavere lyd, hvor det er mulig å ta seg en pause.

Ønsker nasjonalt russetreff for personer med utviklingshemming

Sticks & Strings opptrer på Treffet
STICKS & STRINGS: Det var god stemning for å danse da duoen Sticks & Strings spilte «Wrecking Ball» av Miley Cyrus. Styret i Treffet håper at det på sikt kan bli enda flere som nyter konsertene på Treffet med et nasjonalt russetreff for mennesker med utviklingshemming.
Bilde: Silje Helene Dahle

Tjore håper på sikt at Treffet kan bli et nasjonalt russetreff for alle avgangselever med utviklingshemming. Han ønsker at alle skal få muligheten til å få en fin avslutning på videregående skole.

- Tilbakemeldingene vi har fått før er at russetreffet har vært kjempekjekt, og deltakerne har hatt det utrolig gøy. Mange videregående skoler er gode på å tilrettelegge for personer med utviklingshemming, men vi vet at det ikke er alle som får like gode muligheter til å delta på russefeiringen. Da er det viktig at alle får muligheten til å få en fin fest, sier han.