Band spiller på Bryggen i Bergen.
Med Bryggen som kulisse viste ungdommene i Kultursommerjobb at byen vår er full av talent.
Bilde: L. Lund

Underholdt med popup-forestilling på Bryggen

Årets Kultursommerjobb er på turne, og ungdommene levner liten tvil om at Bergen er full av nytt og friskt talent.

I Kultursommerjobb utvikler og fremfører ungdom mellom 16 og 20 år popup-forestillinger i samarbeid med profesjonelle mentorer. I år har rundt 60 ungdommer satt sammen et bredt og spennende program, og denne uken og neste er de på turne. Du kan se dem opptre flere steder i byen, blant annet ved Grieghallen og i Teaterparken. 

Bryggen som scene

Torsdag fungerte Bryggen som scene, og etter flere uker med gråvær var stemningen ekstra god da byen viste seg fra sin værmessige beste side. Og åpningssangen handlet også da naturligvis om sol, om enn i overført betydning: «Sunny, yesterday my heart was filled with rain» sang første band for full hals under en knallblå himmel, på det som må sies å være juli måneds absolutt fineste dag i regnbyen.

Jenter danser på Bryggen i Bergen.
Danseglede på Bryggen under Kultursommerjobb 2022.
Bilde: L. Lund

Mange skuelystne, både lokale og turister, fikk med seg over en time med underholdning: alt fra solosang og band, til trekkspill, dans og afrikanske trommer. Talent og underholdningsglede var den røde tråden, og ungdommene har uten tvil lagt ned stor innsats i jobben med å utvikle showet. 

Mange forskjellige oppgaver

Foruten utøvende artister til de kunstneriske innslagene, utlyses det hvert år også stillinger med ansvar for teknisk gjennomføring, opp- og nedrigg av scene, spilleplaner og kontakt med Bymiljøetaten. Det er også en egen mediegruppe, som fotograferer, filmer, produserer artikler osv. 

Patience (17) er til vanlig elev ved Danielsen videregående skole, men i sommer er hun ansatt i Kultursommerjobb sin arrangørgruppe. 

 - Gruppen vår har ansvar for lys, lyd, logistikk og koordinering. Blant annet må vi finne ut hvor vi kan få strøm fra under showene. Det er en utrolig kjekk jobb, og jeg oppfordrer alle som ønsker en annerledes erfaring om å søke til neste år. 

To jenter smiler til kamera foran Bryggen i Bergen.
Patience (17) og Rebeka (18) er til vanlig elever på Danielsen. I sommer er de to av 59 ungdommer i Kultursommerjobb.
Bilde: L. Lund

Kultursommerjobb gir muligheter for kunstnerisk utvikling, kompetansebygging, nettverksbygging og nye vennskap. I år var det cirka 250 ungdommer som søkte på stillingene, og 59 nådde opp. Hele turneprogrammet finner du her

Et band spiller på Bryggen i Bergen.
Både lokale og turister fikk med seg Kultursommerjobb sin opptreden på Bryggen torsdag.
Bilde: L. Lund
En gruppe jenter danser på Bryggen i Bergen.
Danseshow!
Bilde: L. Lund