Skatepark inne i Fysakhall
Den fargerike skate-/ scoot-/ BMX-parken er designet av Kjartan Revheim fra Fysak Slettebakken.
Bilde: Andrew M.S. Buller

Velkommen til ny Fysak i Åsane

Det snekres, males og ryddes i den tidligere Åsanehallen. De siste detaljene skal på plass før Fysak Åsane åpner lørdag 4. februar.

– Vi gleder oss veldig, forteller Camilla Rødberg fra Etat for idrett. 

Mann maler vegg
Joachim Rongved er gruppeleder ved Fysak Åsane. Han har vært med på å bygge sin egen arbeidsplass.
Bilde: Andrew M.S. Buller

I hallen er det mange mennesker som er i sving. Det lukter nymalt, man hører sager og hamring samtidig som rørleggere og elektrikere sjekker at alt virker som det skal.

– Det er mye som skal på plass. Ansatte fra Fysak-hallene har lagt ned mange arbeidstimer fra i høst med å ruste opp hallen til nytt Fysak bygg. I tillegg har vi fått god hjelp fra andre medarbeidere i Etat for idrett. De ansatte har vært med på sparkling, maling, snekring og mye annet for å få dette til. De fortjener skryt for innsatsen, fortsetter Rødberg. 

SE VIDEO SOM VISER INNHOLDET I FYSAKHALLEN:

 

Inviterer til åpningsfest

Rød idrettshall med parkeringsplass
Fysak Åsane holder til i den gamle Åsanehallen, rett ved Åsane storsenter. Inngangen er på siden mot Åsane kulturhus.
Bilde: Andrew M.S. Buller

Lørdag 4. februar åpner Fysak Åsane i den ombygde Åsanehallen. Alle er velkomne til å delta på den offisielle åpningsfesten fra klokken 15.00. Da blir det blant annet oppvisning og lett servering. 

Adresse: Åsane senter 50 B, 5116 Ulset
Kartlenke

Fysak aktivitetshus for barn og unge

Fakta om Fysak Åsane

  • Foaje 95 kvadratmeter: inngang og sittegrupper.
  • Aktivitetsområde 2. etasje 180 kvadratmeter: bordtennisbord og fotballspill. Her blir det også parkour og andre aktiviteter fremover.
  • Turnområde 375 kvadratmeter, på åpningen vil det være store hoppemadrasser til hopping og tricking. I løpet av våren 2023 skal det legges turngulv.
  • Skatepark 350 kvadratmeter: Skateparken består av en hopplinje og en street-del. I skateparken kan man skate, bruke scoot (løpehjul) og bmx-sykkel. Gratis utlån av skateboard, løpehjul og beskyttelesutstyr.
  • Ballområde 265 kvadratmeter: ballsone med utstyr til mange ulike typer ballspill som basket, håndball, fotball og innebandy. Gratis utlån av utstyr til ballspill. 
  • BUA 140 kvadratmeter: planlegges å være klar høsten 2023. Gratis utlån av sport- og friluftsutstyr.
To barn spiller data
Alle aktivitetene i Fysakhallene er gratis.
Bilde: Andrew M.S. Buller
  • Gamingrom 80 kvadratmeter: Gaming og e-sport med 20 stasjoner og storskjermer slik at man kan følge med på spillene. Det er også tilrettelagte stasjoner for personer med funksjonsnedsettelse. Sosial sone på 35 kvadratmeter under tribunen er en åpen møteplass med sofagrupper og bord.  Åsane ungdomslag vil ha ansvar for gamingrommet som skal være åpent tre ettermiddager i uken. Da vil det være en gamingvert til stede. E-sport tilbud kan komme på sikt.
  • Åpningstider Fysak Åsane: Mandag til fredag 15.00–22.00. Lørdag og søndag 12.00–19.00. 

Les mer om: