Gå tilbake til:
Du er her:
Bilde viser ulike retter på et bord og hendene til mennesker som er samlet for å spise.
Bilde: Unsplash

Vi søker deg som ønsker å arrangere gode måltider med naboene!

Bergen kommune ønsker kontakt med lokale lag og organisasjoner, spisesteder, catering-selskaper eller lignende, som kan tenke seg å delta i prosjektet "Gode måltider med naboene" i høst.

Planlegging av arrangementene vil foregå i august og september, og i løpet av oktober og november vil vi gjennomføre 40-50 større og mindre arrangementer. Vi ønsker arrangementer i alle bydeler – ta kontakt om du vil være med!

God mat og sosialt samvær

Det er alltid koselig å spise sammen - et godt måltid, sosialt samvær og felles opplevelser åpner for gode samtaler med kjente og ukjente. Bergen kommune ønsker å invitere eldre ut på middag denne høsten, men vi skal ikke bare spise – vi vil også åpne dører for hjemmeboende eldre over 65 år som ønsker å bli mer aktive.

For å gjennomføre prosjektet trenger vi kontakt både med representanter fra frivillig kulturliv og med lokale serveringsbedrifter. Måltidet skal være en treretters meny til en rimelig pris, og kan bestå av norsk tradisjonsmat og/eller spennende retter fra det store utland, med alkoholfri drikke til.

Målet med tilbudet er først og fremst å få eldre som har vært isolert i koronatiden ut i sosiale møter og nye positive opplevelser i sitt nærmiljø – endelig kan vi komme ut av stuen! Mange aktiviteter har ligget nede den siste tiden, men nå er det igjen tid for å invitere folk til å være del av et sosialt fellesskap.

Hvem kan ta kontakt?

Vi ønsker kontakt med:

  1. Lag/organisasjoner/stiftelser som vil invitere "gamle" medlemmer på en hyggelig opplevelse og/eller rekruttere nye deltakere til sin aktivitet.
  2. Lokale restauranter eller cateringfirma som vil servere mat og fortelle om sitt konsept, gjerne lokale restauranter som serverer mat fra "det store utland" og/eller har ansatte med innvandrerbakgrunn.

Tilhører du en kulturorganisasjon eller driver du en aktivitet som har plass til flere deltakere? Vi inviterer aktive eldre til å vise eller fortelle om sin aktivitet på arrangementene: -Hvem er vi? -Hva driver vi med? -Hvor holder vi til? -Hvem kan bli med? -Hvordan melde seg på? Etc.

Driver du et foretak som kan servere mat til 20, 50, 100 eller 200 gjester? Kontakt prosjektleder og fortell om ditt konsept. På arrangementene må også matleverandørene fortelle om seg selv: -Hvem er vi? -Hva serverer vi? -Hvem jobber hos oss? Etc. Du velger selv om du vil fokusere på maten og matkulturen, bedriften eller på den/de ansattes kulturbakgrunn og historie.

Vil du delta i prosjektet?

Ta kontakt med Kulturetaten v/prosjektleder Birthe Stenhjem, så lager vi program og arrangerer Gode måltider med naboene sammen!

Du kan også kontakte prosjektleder på telefon: 970 88 868. Jeg ser fram til å høre fra deg!

Gode måltider med naboene er et samarbeid mellom Bergen kommune ved Byrådsavdeling for eldre, helse og frivillighet og Byrådsavdeling for kultur, mangfold og likestilling sammen med partnere innen serveringsbransjen og lokalt kulturliv.

Prosjektet er støttet av Statsforvalteren i Vestland.