Bilde av byrådsleder Rune Bakervik sammen med fylkesordføreren og representanter fra Equinor, LO og NHO.
KONTROLLROMMET: Kontrollrommet for havvindparken Hywind Tampen ble formelt åpnet, med snorklipp og taler. Fra venstre: Fylkesordfører Jon Askeland, Roger Pilskog fra LO, Helene Frihammer fra NHO, byrådsleder Rune Bakervik og prosjektleder Siri Espedal Kindem fra Equinor.
Bilde: Magnus Hoem Iversen

Åpnet kontrollrommet til verdens største vindpark

– Vi er, og vi skal være, Norges havby, sa byrådslederen da han klippet snoren for kontrollrommet til verdens største vindpark.

I kontrollrommet for Equinors vindpark Hywind Tampen, overvåkes verdens største vindpark. Byrådseder Rune Bakervik var på besøk på den formelle åpningen, og begikk det offisielle snorklippet. 

Rune Bakervik klipper snoren i kontrollrommet for Hywind Tampen
FORMELT ÅPNET: Snoren ble klippet og kontrollrommet ble formelt åpnet.
Bilde: Magnus Hoem Iversen

– Jeg vet ikke om jeg skal si at dette bare kunne skjedd i Bergen, men jeg vil insistere på at det er veldig naturlig at dette skjer her i Bergen. For vi har et fantastisk kompetansemiljø her i byen, innenfor olje- og gass, maritime næringer og finans – i tillegg til glimrende kunnskapsmiljøer på blant annet havvind på Universitetet i Bergen. 

– Jeg vet at vi som by og som region har viljen, sa han.

Hywind Tampen er en flytende vindpark som skal forsyne Snorre- og Gullfaks-feltene i Nordsjøen med elektrisk kraft. Det blir den første vindparken i verden som leverer strøm til olje- og gassplattformer.

I tillegg til å produsere kraft til Nordsjøen, blir Hywind Tampen et testmiljø for videre utvikling av havvind. Equinor er én av samarbeidspartene i prosjektet Havbyen Bergen, der flere aktører i havnæringene samarbeider for bærekraftig drift i fremtiden.  

Les også: Havbyen Bergen

Les mer om: