Gå tilbake til:
Du er her:
Leder, nestleder, medieansvarlig etter første møtet i Ungdomsrådet sammen med byrådsleder Roger Valhammer.
UNGDOMSRÅD: Åsmund Bergo Aarvik (foran til venstre), Kjersti Hidle og Leon Krog Vignal (bak til venstre) ble valgt til henholdsvis leder, nestleder og medieansvarlig på det første møtet til det nye Ungdomsrådet i Bergen kommune. Byrådsleder Roger Valhammer ledet første del av møtet i rådet.
Bilde: Nina Johnsen

Første møte i det nye ungdomsrådet

Åsmund Bergo Aarvik ble valgt til leder for Ungdomsrådet på deres første møte. - Jeg ser frem til å få mulighet til å påvirke i saker som er viktig for mange mennesker, sier han.

Torsdag 14. mai holdt Ungdomsrådet konstituerende møte på Hotell Terminus. Ungdomsrådet erstatter tidligere Ungdommens bystyre. Det nye rådet består av 17 medlemmer og varemedlemmer i alderen 13 til 18 år.  

Nyvalgt leder

Åsmund Bergo Aarvik (18) ble valgt til leder for Ungdomsrådet i 2020, mens Kjersti Helene Rasmussen Hidle (18) og Leon Krog Vignal (16) ble henholdsvis nestleder og medieansvarlig i år.  

- Det er spennende og gøy å bli valgt til leder for Ungdomsrådet. Jeg ser frem til å få mulighet til å påvirke i saker som er viktig for mange mennesker sammen med resten av rådet, sier han. 

18-åringen fra Fana bydel fremhever at det er viktig at alle blir hørt.  Nestleder Kjersti Hidle trekker frem at all politikk også er ungdomspolitikk. 

- Vi skal jobbe for at ungdommens stemme skal være synlig i bergenspolitikken, sier hun.  

Dere må kreve å bli hørt

Byrådsleder Roger Valhammer ledet første del av det historiske møtet. Han gratulerte ungdommene med en plass i Ungdomsrådet og fortalte litt om hva som venter dem.  

- Dere har nå mulighet til å bidra aktivt og sterkt til å bedre politikken for barn og unge i Bergen og innenfor alle tema som unge er opptatt av, sier Valhammer til Ungdomsrådet.

Han hadde også forventninger til de unge representantene.

- Jeg forventer at dere er tydelige på det dere mener. Det gjelder både til oss i byrådet og til resten av byen. Dere må kreve å bli hørt, sier byrådslederen. 

Skal gi råd

Ungdomsrådet er et rådgivende organ, og det har rett til å uttale seg i alle saker som gjelder ungdom i Bergen kommune. Rådet skal legge til rette for en bred, åpen og tilgjengelig medvirkning fra ungdom gjennom arbeidet sitt.

Se oversikt over medlemmene i Ungdomsrådet.