Gå tilbake til:
Du er her:
Valgmedarbeiderne Arne og Terje i en gate
VALG PÅ VEI: Arne Andreassen og Terje Tollefsen er valgmedarbeidere som drar hjem til folk som ikke kan komme seg til valglokalet. - Mange er så glade for at vi har denne servicen.
Bilde: Nina Blågestad

- Takknemlige som får stemme hjemme

Med stempel og valgurne reiser valgmedarbeiderne Arne og Terje rundt til bergensere som ikke kan komme seg til stemmelokalet. – Vi møter bare takknemlighet når vi kommer.

Terje Tollefsen og Arne Andreassen er ute på dagens turné. Utstyrt med stemmesedler, stempel og valgurne reiser de rundt til personer som på grunn av alder, sykdom eller andre grunner ikke kan komme seg til valglokalet. Begge to synes det er en givende jobb, selv om det blir nesten fulle arbeidsdager for de to pensjonistene. 

- Jeg har jobbet med hjemmestemming to ganger før. Det var så kjekt at jeg ville fortsette, sier Terje. Begge føler at de bidrar til noe viktig, at alle som vil får brukt stemmeretten. 

- Man må være tålmodig og passe på at alt går riktig for seg. Noen av de vi besøker er over 100 år, da kan de trenge mer hjelp, sier de to. 

Over 200 stemmer hjemme

Over 200 personer har fått innvilget hjemmestemming i år. Det er mulig å søke om hjemmestemming frem til fredag 10. september klokken 10.00.

Slik søker du om hjemmestemming

Seks valgmedarbeidere har siden 30. august jobbet med dette. Tina Omdahl Hayes, førstekonsulent på Bystyrets kontor, bekrefter at forhåndsstemmingen hjemme blir satt pris på. 

- Alle, uansett livsfase og funksjonalitet, skal få mulighet til å stemme, sier hun. 

I år er det også ekstra tilbud til personer som er i karantene og isolasjon. De kan enten besøke karantenemottaket ved Bergenshallen, eller søke om hjemmestemming. For disse personene blir det stemming både lørdag og søndag, og fristen for å melde seg er valgdagen klokken 10.00.

- Vi håper at flest mulig som er i karantene kan benytte seg av drive-in tilbudet ved Bergenshallen. Der foregår stemmingen utendørs, sier Hayes. 

Slik stemmer du hvis du er i karantene eller isolasjon

Stemmesuksess på Torgallmenningen

Stemmebod på Torgallmenningen
POPULÆR: Stemmepaviljongen på Torgallmenningen er godt besøkt. Siste frist for å forhåndsstemme er fredag 10. september, det vil si at for personer fra andre kommuner enn Bergen er fredag siste mulighet for å avgi stemme.
Bilde: Nina Blågestad

Nytt av året er en valgpaviljong på Torgallmenningen. Også den er blitt godt mottatt.

- Vi ønsket å være lett tilgjengelig og være der folk er. Den har blitt kjempegodt mottatt, og har tatt imot langt flere forhåndsstemmer enn de andre lokalene. Bare Lagunen har flere til nå, sier Elin Solberg ved Bystyrets kontor. 

Fredag siste frist for folk utenbys fra

Det er særlig folk utenbys fra som har benyttet seg av boden på Torgallmenningen. 

Fredag 10. september stenger alle forhåndstemmelokalene klokken 16.00, inkludert Torgallmenningen og Lagunen, som ellers har åpent til klokken 20.00. Fordi stemmene skal sendes til hjemkommunene, må  personer fra andre kommuner må derfor stemme innen fredag klokken 16.00. 

Lokaler for forhåndsstemming og åpningstider finner du her