Gå tilbake til:
Du er her:
Brandkorpset
Politikerne i Bergen har gitt Bergen Brandkorps Musikkorps benevnelsen: «Bergen by sitt eget representasjonsmusikkorps»
Bilde: Bergen brannvesen

Vårt stolte Bergen Brandkorps Musikkorps fyller 130 år

15. april fyller Bergen Brandkorps Musikkorps 130 år, og det flagges på alle brannstasjonene i Bergen for å markere den store dagen.

Bergen Brandkorps Musikkorps har en fargerik historie som strekker seg helt tilbake til 1800-tallet. Brandkorpset ble stiftet 15. april 1891 av daværende branndirektør Daniel Hansen. Syv mann og en samling gamle messinginstrumenter var nok til å sette musikkorpset i sving.

På nasjonaldagen i 1892, holdt de sin aller første konsert fra tårnet i gamle hovedbrannstasjonen. Året etterpå gikk Brannkorpset fremst i 17. mai prosesjonen – et innslag i den bergenske 17. mai-feiringen som siden er blitt en fast og kjær tradisjon.

Spilte for Edvard Grieg

Brandkorpset er Norges eldste etat-korps, og har siden stiftelsen deltatt i flere av brannvesenets største feiringer, som 100-års jubileet og den offisielle åpningen av hovedbrannstasjonen. De er et fast innslag i Bergens Tidendes førjulstradisjon «Lysfesten», og ved de fleste kommunale begivenheter som inkluderer korpsmusikk, er Brannkorpset som regel representert. Korpset har også hatt konsert for Edvard Grieg og spilte visstnok «så svetten silte». Grieg kom med en ganske så direkte tilbakemelding og skal ha uttalt: «Jeg hører det er folk med gode lunger, men neste gang håper jeg de blåser noe renere.»

Flagger for 130-års dagen

For å markere 130-årsjubileet, skal Bergen brannvesen heise flagget på alle brannstasjonene 15. april.

Bergen brannvesen ønsker Bergen Brandkorps Musikkorps til lykke med 130-års dagen!