Bildet viser skiløype på Totland

Bergen kommune, Etat for idrett, preparerer skiløyper på FløyenFrotveit over Grindåsen, Totland og Gullbotn. Løypene kjøres vinterstid når snøforholdene tillater det. Her kan du se kart over løypene og oppdateringer på når løypen er kjørt

Lengde: 3,3 kilometer.
Lys: Ja, frem til klokken 22.00.
Blir preparert og sporsatt: Ja.
Meter over havet: Cirka 300 meter.

Sjekk føre og værforhold på Fana Ils værstasjon. Løypen blir preparert av Bergen kommune, Etat for idrett. Se når løypen er kjørt. Se også Facebook-siden til Etat for idrett for oppdateringer.

Veibeskrivelse/til løypen: Fra Nesttun følger du Hardangerveien til rundkjøring på Midtun. Ta til høyre og følg Ulsmågveien til du møter Totlandsveien. Parkering mot avgift. Kapasiteten er begrenset på store utfartsdager. Vis hensyn når du parkerer. Buss og utrykningskjøretøyer må kunne passere. 

Lengde: 3 kilometer.
Lys: Ja, frem til klokken 22.00.
Blir preparert og sporsatt: Ja
Meter over havet: Cirka 200 til 300 meter.

Løypen blir preparert av Bergen kommune, Etat for idrett. Se når løypen er kjørt. Se også facebooksiden til Etat for idrett for oppdateringer.

Veibeskrivelse/til løypen: Fra Nesttun følger du Osvegen til Kaland. Ta til venstre og følg Bontveitvegen til Frotveit. Parkering mot avgift. Kapasiteten er begrenset på store utfartsdager. Vis hensyn når du parkerer bilen. Buss og utrykningskjøretøyer må kunne passere.

Løypen er cirka 3,6 kilometer lang. Skogsveien binder løypen på Frotveit og Totland sammen. Den blir preparert og sporsatt, men det er ikke lys i denne løypen. Vi anbefaler at du har med hodelykt på turer om ettermiddagene og kveldene.

Løypen blir preparert av Bergen kommune, Etat for idrett. Se når løypen er kjørt. Se også Facebook-siden til Etat for idrett for mer informasjon.

Lengde: 5 kilometer.
Lys: Ja, frem til klokken 22.00.
Blir preparert og sporsatt: Ja.
Meter over havet: Cirka 400 til 500 meter.

Vi anbefaler ikke Tippetue og Fløisvingene for skiløpere. Benytt Kamveien til Skansemyren. Løypen blir preparert av Bergen kommune, Etat for idrett. Se når løypen er kjørt. Se også Facebook-siden til Etat for idrett for mer informasjon.

Veibeskrivelse/til løypen: Ta Fløibanen eller benytt turveier til Fløyen. Fra øvre stasjon følger du Blåmansveien til kryss Halvdan Griegsvei. Følg Halvdan Griegsvei til Lysløypen. Veien til løypen er skiltet fra øvre stasjon på Fløyen. 

Lang løype: 3,5 kilometer.
Kort løype: 1,5 kilometer.
Lys: Ja, frem til klokken 22.00.
Blir preparert og sporsatt: Ja.
Meter over havet: Cirka 300 meter.

Løypen blir preparert av Bergen kommune, Etat for idrett. Se når løypen er kjørt. Se også Facebook-siden til Etat for idrett for mer informasjon.

Veibeskrivelse/til løypen: Følg E 16 til Trengereid. Ta til høyre og følg Rv 7 mot Samnanger. Gode parkeringsmuligheter. Kapasiteten kan være begrenset på store utfartsdager. 

Lengde: 2 kilometer.
Lys: Ja.
Blir preparert og sporsatt: Løypen blir tilrettelagt av Loddefjord Idrettslag
Meter over havet: Cirka 50 meter. 

Veibeskrivelse/til løypen: Fra Loddefjord følg Rv 555. Ta av til høyre og følg mot Alvøen. Gode parkeringsmuligheter ved Alvøen idrettspark. 

Lengde: 4 kilometer.
Lys: Ja, frem til klokken 23.00.
Blir preparert og sporsatt: Nei.
Meter over havet: 300 til 400 meter.

Løypen har god standard fra Nattlandsfjellet og Helgesæter til Nubben. Svært bratt stigning.

Veibeskrivelse/til løypen: Buss til Montana eller Nattlandsfjellet. Parkering ved Helgesæter (begrenset kapasitet). 

Husk at du også kan benytte nærområder til en skitur. Foruten tur- og skogsveier kan vi foreslå parker og bynære marker: 

  • Hjortland (Åsane bydel)
  • Tennebekktjørna. Turvei med belysning (Laksevåg bydel).
  • Hordnesmarka (Fana bydel).
  • Myrdalsvatnet (Fana bydel).
  • Munkebotn. Turvei med belysning.
  • Storetveitmarka (Storetveit).
  • Tarlebøveien. Turvei med belysning.
  • Byens mange parker.

Løypenettet er gratis å bruke, men det er avgift på parkering ved løypene.

Kontakt Etat for idrett for mer informasjon. 
Telefon: 55 56 55 56. Telefonen er betjent fra klokken 08.00 til 15.00.
E-post: Bergen kommune - Henvendelse til Etat for idrett