Gå tilbake til:
Du er her:

Det nye stedet for deg som er 16-20 år finner du på Nedre Korskirkeallmenning 4. 

Her kan du delta i aktiviteter innen f. eks. musikk, dans, drama, film, og kunst/håndverk. Du kan også spille ulike spill, eller bare slappe av sammen med andre i et trygt og godt miljø. 

Tilbudet er gratis og rusfritt.

Om huset

Ungdomshuset i sentrum driftes av Bergen kommune ved Team for aktivitet, Kulturetaten. I samme bygg finner du også Forandringshuset, som driver lignende tilbud for ungdom og som vi samarbeider med for å gi et best mulig tilbud til målgruppen.

 

Åpningstider

Ungdomshuset i Sentrum har åpent hus tirsdager og onsdager 16.00-21.00

Vi er samlokalisert med Forandringshuset, som har åpent mandager og torsdager 16.00-21.00

 

 

Finn fram

Vi holder til midt i sentrum, i nærheten av Vågsallmenningen og Torget.      Adresse: Nedre Korskirkeallmenning 4, 5017 BERGEN

Vi vil holde gatedøren låst, men ring oss på tlf 408 18 153, så slipper vi deg inn.  

Klikk her for å komme til kart i Google Maps

Hva tilbyr vi?

Her på huset kan du holde på med mange ulike aktiviteter. Under kan du lese litt om de ulike rommene våre og  hva de kan brukes til. 

Musikkrom

Du kan bruke musikkrommet enten du er nybegynner eller dreven. Her kan du spille på ulike instrumenter eller prøve vårt dj-utstyr med veiledning. Spør en av klubblederne, så får du hjelp. Rommet er under oppgradering og vil bli enda bedre etter hvert.

Dansesal

Nytt dansegulv er lagt og venter bare på deg som har lyst til å danse. Liker du drama og teater kan du også bruke rommet til å utfolde deg innen dette. Også dette rommet er under oppgradering, og speil og godt lydanlegg kommer snart. Vi har på plass midlertidige løsninger for musikk, så det er ingen grunn til å vente med å bruke rommet. 

Spillsone

Air-hockey står klar til bruk. Eller liker du helst å spille digitale spill? Begge spilltyper finner du på Ungdomshuset.

Kulturverksted

Her er det mulig å la kreativiteten blomstre, enten du liker å tegne, male, sy, redesigne eller jobbe med andre materialer og uttrykk. Kom gjerne med ønsker for materialer vi kan handle inn eller kreative prosjekter vi kan gjennomføre.

Peisstue

Her har du mulighet til å slenge deg på sofaen eller slå av en prat med andre. Det er også en mengde brettspill det er mulig å ta frem. I dette rommet blir det også servert mat.

Kjøkken

Her kan du være med å lage mat. Du kan lære bort dine kunnskaper om mat, eller lære noe nytt om du ikke kan så mye fra før. Hvilken mat vi lager vil variere - noen ganger blir det et enkelt måltid, andre ganger blir det mer avansert. Her kan du komme med ønsker og tips.

Film 

En dyktig klubbleder med mye erfaring innen film er klar til å sette i gang prosjekter. Vi har ikke et eget rom for dette, men vi har noe enkelt utstyr, og vi ønsker etterhvert å utvide med mer utstyr.  

 

Hvem møter du?

På Ungdomshuset i Sentrum møter du flinke og snille klubbledere. De har kompetanse og erfaring innen ulike kulturfag som musikk, dans, drama, film og det visuelle feltet, og legger til rette for mange fine aktiviteter innen disse feltene.  Mange av dem er også dyktige på kjøkkenet og lærer villig vekk sine kokkekunnskaper. 

De tar i mot ønsker og tips til nye aktiviteter. Har du gode ideer, prosjekter og aktiviteter du ønsker å bidra med eller kanskje du ivrer etter å arrangere forestillinger og konserter? Da står klubblederne klar til å motivere, veilede og støtte deg.

 

Lurer du på noe?

Ta kontakt med kulturkoordinator ragnhild.ohma@bergen.kommune.no om du har spørsmål eller ønsker mer informasjon.