logo

Ungdomshuset i sentrum er for unge fra 16-20 år (vgs-alder), og ligger på Nedre Korskirkeallmenning 4. 

Her kan du delta i aktiviteter innen f. eks. musikk, dans, film, og kunst/håndverk, spille ulike spill, eller bare slappe av sammen med andre i et trygt miljø. 

Tilbudet er gratis og rusfritt.

Ungdomshuset i sentrum driftes av Kulturetaten i Bergen kommune. I samme bygg finner du også Forandringshuset, som driver lignende tilbud for ungdom, og som vi samarbeider med for å gi et best mulig tilbud til målgruppen.

 

Ungdomshuset i Sentrum har åpent hus tirsdager og onsdager kl. 16.00-21.00. 

Vi er samlokalisert med Forandringshuset, som har åpent mandager og torsdager 16.00-21.00

 

 

Vi holder til midt i sentrum, i nærheten av Vågsallmenningen og Torget.      Adresse: Nedre Korskirkeallmenning 4, 5017 BERGEN

Om døren er låst, ring oss på tlf 408 18 153, så slipper vi deg inn

Klikk her for å komme til kart i Google Maps

Her på huset kan du holde på med mange ulike aktiviteter. Under kan du lese litt om de ulike rommene våre og  hva de kan brukes til. 

Musikkrom

Du kan bruke musikkrommet enten du er nybegynner eller dreven. Her kan du spille på ulike instrumenter, spille inn musikk, eller prøve vårt dj-utstyr med veiledning.  

Dansesal

Dansesalen er oppgradert med nytt dansegulv og speil, og venter bare på deg som har lyst til å danse. Liker du drama og teater, kan du også bruke rommet til å utfolde deg innen dette. 

Spillsone

Air-hockey står klar til bruk. Eller liker du helst å spille digitale spill? Begge spilltyper finner du på Ungdomshuset.

Kulturverksted

Her er det mulig å la kreativiteten blomstre, enten du liker å tegne, male, sy, redesigne eller jobbe med andre materialer og uttrykk. Kom gjerne med ønsker for materialer vi kan handle inn eller kreative prosjekter vi kan gjennomføre.

Peisestue

Her har du mulighet til å slenge deg på sofaen eller slå av en prat med andre. I dette rommet blir det servert mat. Det er også en mengde brettspill det er mulig å ta frem. Rommet egner seg også godt til å arrangere debattkvelder, temakvelder eller lignende dersom noen ønsker det.

Kjøkken

Her kan du være med å lage mat. Du kan lære bort dine kunnskaper om mat, eller lære noe nytt om du ikke kan så mye fra før. Hvilken mat vi lager vil variere - noen ganger blir det et enkelt måltid, andre ganger blir det mer avansert. Her kan du komme med ønsker og tips.

Film 

Vi har film- og redigeringsutstyr som venter på deg som har gode ideer og lyst til å sette i gang prosjekter, eller bare teste ut filmmediet.   

 

På Ungdomshuset i Sentrum møter du flinke og snille klubbledere. De har kompetanse og erfaring innen ulike kulturfag som musikk, dans, og film, og legger til rette for mange fine aktiviteter innen disse feltene.  Mange av dem er også dyktige på kjøkkenet og lærer villig vekk sine kokkekunnskaper. 

De tar i mot ønsker og tips til nye aktiviteter. Har du gode ideer, prosjekter og aktiviteter du ønsker å bidra med eller kanskje du ivrer etter å arrangere forestillinger og konserter? Da står klubblederne klar til å motivere, veilede og støtte deg.

 

Ta kontakt med kulturkoordinator ragnhild.ohma@bergen.kommune.no om du har spørsmål eller ønsker mer informasjon.