Gå tilbake til:
Du er her:
Ungdom som holder stjerneskudd

Bergen kommune deler ut én ungdomspris hvert år. Prisen går til unge kulturutøvere, eller til grupper eller personer som har gjort en frivillig innsats for barn og unge.  Vinneren mottar kr 20 000.   

Hvem kan få ungdomspris?

  • Kulturutøvere under 26 år som med egeninnsats har fremmet ungdomskulturelle uttrykk og har markert seg positivt gjennom kulturaktivitet i Bergen.
  • Organisasjoner, grupper eller enkeltpersoner under 26 år som på frivillig basis har utmerket seg ved en særlig innsats overfor barn og ungdom i Bergen.

Slik melder du inn forslag til kandidater - frist 15. februar

Ungdomspris for 2021 deles ut under UKM i mars 2022.  Har du forslag til kandidat/er? Send begrunnet forslag innen 15. februar per e-post til: Ungdomsklubbene@bergen.kommune.no

Tidligere vinnere

Bildet viser byråden sittende på en benk sammen med de fire ungdommene fra Knutepunkt. En av ungdommene holder et innrammet diplom, en annen en blomsterbukett. Alle smiler.
Byråd Katrine Nødtvedt delte ut Ungdomsprisen for 2020 til gruppen Knutepunkt under UKM 15. mai.
Bilde: Shahad Emad Al-Rantisi / UKM media

2020

Ungdomspris for 2020 gikk til Knutepunkt, for sitt arbeid med å skape et alternativt møtested for ungdom under koronapandemien, i form av en Minecraft-server som de har etablert og driftet. Prisen ble delt ut under mønstringen UKM 15. mai. 

2019

Ungdomspris for 2019 gikk til Hsa Mu Kar Dee. Hun danser og synger i Fargespill og har engasjert seg for å gi barn i Thailand og Burma bedre vilkår. Prisen ble delt ut under under UKM Bergen 19. januar 2020.

Bildet viser vinner av Ungdomspris for 2019, sammen med byråd Kathrine Nødtvedt.
Ungdomspris for 2019 gikk til Hsa Mu Kar Dee.
Bilde: UKM Bergen/Andri Helland

Før 2019 ble ungdomsprisene delt ut per kulturdisttrikt:

2018

Ungdomspris for Fyllingsdalen og Laksevåg gikk til Dipha Thiruchelvam - for sine særegne musikk som forener vestlig popmusikk med tamilske tradisjoner. Hun beskrives som uredd og inkluderende - et postivt forbilde for andre. 

Det ble ikke delt ut pris i øvrige bydeler. 

2017

  • Arna og Åsane: Jan Olav Lien Hansen - for et flerårlig engasjement for det lokale kulturlivet og frivillig arbeid for svært mange av organisasjonene i Ytre Arna.
  • Bergenhus og Årstad: Knøsetoppfestivalen - for å gi "verdens mest berømte smau" sin egen festival.
  • Fana  og Ytrebygda: Ikke utdelt
  • Fyllingsdalen og Laksevåg: Mathias Haaland Wang - for sitt bidrag til det yngre kulturmiljøet og som ambassadør for kulturutøvere fra Bergen vest.