Gå tilbake til:
Du er her:
Ungdom som holder stjerneskudd

Bergen kommune deler ut én ungdomspris hvert år. Prisen går til unge kulturutøvere, eller til grupper eller personer som har gjort en frivillig innsats for barn og unge.  Vinneren mottar kr 20 000.   

Hvem kan få ungdomspris?

  • Kulturutøvere under 26 år som med egeninnsats har fremmet ungdomskulturelle uttrykk og har markert seg positivt gjennom kulturaktivitet i Bergen.
  • Organisasjoner, grupper eller enkeltpersoner under 26 år som på frivillig basis har utmerket seg ved en særlig innsats overfor barn og ungdom i Bergen.

Slik melder du inn forslag til kandidater

Har du forslag til kandidat/er? Send begrunnet forslag innen 15. januar til: Ungdomsklubbene@bergen.kommune.no

Ungdomspris for 2020 deles ut under UKM i Åsane kulturhus helgen 12.-14. februar 2021.  

 

Tidligere vinnere

Bildet viser vinner av Ungdomspris for 2019, sammen med byråd Kathrine Nødtvedt.
 
Bilde: UKM Bergen/Andri Helland

2019

Ungdomspris for 2019 gikk til Hsa Mu Kar Dee. Hun danser og synger i Fargespill og har engasjert seg for å gi barn i Thailand og Burma bedre vilkår. Prisen ble delt ut under under UKM Bergen 19. januar 2020.

Før 2019 ble ungdomsprisene delt ut per kulturdisttrikt:

2018

Ungdomspris for Fyllingsdalen og Laksevåg gikk til Dipha Thiruchelvam - for sine særegne musikk som forener vestlig popmusikk med tamilske tradisjoner. Hun beskrives som uredd og inkluderende - et postivt forbilde for andre. 

Det ble ikke delt ut pris i øvrige bydeler. 

2017

  • Arna og Åsane: Jan Olav Lien Hansen - for et flerårlig engasjement for det lokale kulturlivet og frivillig arbeid for svært mange av organisasjonene i Ytre Arna.
  • Bergenhus og Årstad: Knøsetoppfestivalen - for å gi "verdens mest berømte smau" sin egen festival.
  • Fana  og Ytrebygda: Ikke utdelt
  • Fyllingsdalen og Laksevåg: Mathias Haaland Wang - for sitt bidrag til det yngre kulturmiljøet og som ambassadør for kulturutøvere fra Bergen vest.