Gå tilbake til:
Du er her:
To dansere i fargerike kostymer danser på Oasen senter

De fire kulturkontorene samarbeider med lokalt kultur- og organisasjonsliv om årlige kulturdager og strøksmarkeringer. Kulturkontorene er en støttespiller, nettverksbygger og tilrettelegger overfor det lokale kulturlivet i sine bydeler, og skal bidra til et rikt og variert kulturtilbud.  

Kulturdagar i Arna

Kulturdagane i Arna blir arrangerte kvar vår. I 2021 var datoane 23. april - 2. mai.  

Store delar av det rike lags-og organisasjonslivet i bydelen er med og bidrar, og det er store og små arrangement mange ulike stader i bydelen i heile ti dagar til ende.

Kulturdagane har rom for mange gode konsertar, framsyningar, utstillingar, temakveldar, møter med meir. Planlegginga tek til allereie i oktober året før. 

Vil du vite meir?

 

 

Kulturdager i Fana og Ytrebygda

Under de årlige kulturdagene er du velkommen til et mangfold av kulturopplevelser og kreativitet - både på Fana kulturhus og på lokale møteplasser i  hele Fana og Ytrebygda.

Kulturdagene er et årlig samarbeid mellom kulturkontoret og det rike lokale kulturlivet. Kulturlivet står for innholdet under Kulturdagene, mens kulturkontoret fungerer som bindeledd, veileder og tilrettelegger.

Kulturdager i Fana og Ytrebygda arrangeres hvert år i oktober.  I år er datoene  16.-24. oktober. 

Kontakt Fana og Ytrebygda kulturkontor om du vil delta eller vite mer.

 

 

Kulturdager i Fyllingsdalen og Laksevåg

Hvert år i oktober arrangeres Kulturdager i Fyllingsdalen og Laksevåg. I år er datoene 23. oktober - 31. oktober. Her er arrangementene på høstens kulturdager:

Kulturdagene er en  mønstring av, med og for det lokale kulturlivet i de to bydelene. Kulturkontoret ønsker kontakt med alle som vil bidra med arrangement eller innslag under de årlige kulturdagene. Velg selv hva du vil bidra med: Konsert, teater, kurs, utstilling, osv.

Følg oss gjerne på Facebook: facebook.com/kulturdagenebergenvest 

Kontakt Fyllingsdalen og Laksevåg kulturkontor om du vil delta eller vite mer.

Flere  festivaler: I Fyllingsdalen og Laksevåg engasjerer det lokale kulturlivet seg også  i en rekke strøksmarkeringer, som Damsgårdsdagene, Bønesdagen, Alvøen kulturdag, Olsvik kunst- og kulturfestival, Daymfestivalen, Bakgårdsfest på Magneten, Matkultur i dalen, Bergen vest musikkfestival, Elvetunfestivalen, m.fl.

Kulturfest Åsane

Kulturfest Åsane er ett årlig samarbeidsprosjekt med Kulturkontoret, Åsane Kulturråd og bydelens kultur- og organisasjonsliv. Den årlige Kulturfesten bidrar til  å bygge identitet og vise fram det store mangfoldet i bydelens kulturliv. 

Du er velkommen - enten du vil være arrangør eller være med som publikummer på en rekke varierte og spennende arrangmenter!

Kulturfest Åsane arrangeres hvert år i oktober-november. I år er datoene 31. oktober - 7. november. 

Få mer info her: facebook.com/kulturfestasane

Kontakt Arna og Åsane kulturkontor om du vil delta eller vite mer.

Strøksmarkeringer og arrangementer i Bergenhus og Årstad

I Bergenhus og Åstad engasjerer det lokale kulturlivet  og nærmiljøene seg i en rekke strøksmarkeringer, som Løvstakkdager, Parkdag i Nygårdsparken, Landåsfest, Knøsetoppfestivalen, Dragefjellet minifestival, Alrekfest og Sandviksdager, for å nevne noen.

Kontakt Bergenhus og Årstad kulturkontor om du har en idé, om du vil ha veiledning i arrangementeknikk og/eller søknadsskriving eller bare vite mer om hva som foregår i ditt strøk. 

Fun Palaces

Den første helgen i oktober arrangeres Fun Palaces ulike steder i Bergen. Dette er et britisk konsept som ble arrangert i Bergen for første gang i 2018    - kanskje du vil delta i år? Les mer: funpalaces.no

Lag ditt eget arrangement!

Bli en ildsjel!

Lokale kulturfester er ofte initiert av ildsjeler i nærmiljøene, og er en kjærkommen og populær begivenhet. Noen har vært arrangert i en årrekke, andre er ganske nye. Noen foregår på en lørdag, andre varer hele helgen. 

Bli med som bidragsyter til en av de eksisterende kulturfestene i din bydel, eller lag din egen!

Kontakt kulturkontoret i din bydel om du/din forening har lyst til å gå i gang med en aktivitet eller et arrangement som kan passe inn under de årlige kulturdagene.

Hva vil du arrangere? Gatefest, konsert, forestilling, byttemarked, tegneverksted, utstilling, forfatterkveld, eller noe helt annet?

Vi er her for å bistå deg som ønsker å gjøre en innsats innen frivillig kulturliv og skape glede der du bor!

  • Vi kan sette deg forbindelse med andre du kan samarbeide med. 
  • Vi kan tilby lokaler og i noen tilfeller teknisk bistand.
  • Vi kan bidra til markedsføring.
  •  Vi kan gi veiledning om du vil søke kulturmidler

Trenger du veiledning eller hjelp til å gjennomføre arrangementet ditt?          Ta kontakt med ditt lokale kulturkontor

Vi ser fram til å høre fra deg!