Gå tilbake til:
Du er her:
To dansere i fargerike kostymer danser på Oasen senter

Det arrangeres en rekke årlige kulturdager, strøksmarkeringer og festivaler rundt i Bergen. Noen av disse er det de lokale kulturkontorene som koordinerer, mens andre er i regi av ildsjeler, organisasjoner eller andre aktører i kulturlivet.

Kulturdagane i Arna blir arrangerte kvar vår. I 2022 var datoane 29. april - 8. mai. Datoar for 2023 kjem. 

Store delar av det rike lags- og organisasjonslivet i bydelen er med og bidrar, og det er store og små arrangement mange ulike stader i bydelen i heile ti dagar til ende.

Kulturdagane har rom for mange gode konsertar, framsyningar, utstillingar, temakveldar, møter med meir. Planlegginga tek til allereie i oktober året før. 

Vil du vite meir?

 

 

Kulturdager i Fana feires hvert år i oktober.  Fram til 2021 var dette en felles feiring med Ytrebygda, men fra 2022 er dette en ren Fana-feiring. 

Datoer for 2022 var 22.-30. oktober. Datoer for 2023 kommer.  

Under kulturdagene er du velkommen til et mangfold av kulturopplevelser og kreativitet - både på Fana kulturhus og på lokale møteplasser i  hele bydelen. 

Kulturdagene er et årlig samarbeid mellom kulturkontoret og det rike lokale kulturlivet. Kulturlivet står for innholdet under Kulturdagene, mens kulturkontoret fungerer som bindeledd, veileder og tilrettelegger.

Kontakt Fana og Ytrebygda kulturkontor om du vil delta eller vite mer.

Følg gjerne kulturkontoret på Facebook: https://www.facebook.com/FYkulturkontor

 

Hvert år i oktober arrangeres Kulturdagene i Fyllingsdalen og Laksevåg. Datoer for 2022 var 22.-30. oktober. Datoer for 2023 kommer. 

Kulturdagene er en mønstring av, med og for det lokale kulturlivet i de to bydelene. Kulturkontoret ønsker kontakt med alle som vil bidra med arrangement eller innslag under de årlige kulturdagene. Velg selv hva du vil bidra med: Konsert, teater, kurs, utstilling, osv.

Følg oss gjerne på Facebook: facebook.com/kulturdagenebergenvest 

Kontakt Fyllingsdalen og Laksevåg kulturkontor om du vil delta eller vite mer.

 

19.-22. mai 2022 ble Kulturdagene i Ytrebygda arrangert for første gang. Dette skal være en årlig hendelse, og datoer for 2023 kommer. 

 Fram til 2021 har kulturdagene i Ytrebygda vært feiret sammen med Fana om høsten, men fra 2022 er dette en egen vårlig feiring kun for bydelen Ytrebygda. 

Kulturdagene  er et samarbeid mellom Fana og Ytrebygda kulturkontor og kultur- og organisasjonslivet i Ytrebygda.  Kulturlivet står for innholdet under Kulturdagene, mens kulturkontoret fungerer som bindeledd, veileder og tilrettelegger.

Kontakt Fana og Ytrebygda kulturkontor om du vil delta eller vite mer.

Følg gjerne kulturkontoret på Facebook: https://www.facebook.com/FYkulturkontor 

Kulturfest Åsane er et årlig samarbeidsprosjekt med kulturkontoret, Åsane Kulturråd og bydelens kultur- og organisasjonsliv. Den årlige kulturfesten bidrar til  å bygge identitet og vise fram det store mangfoldet i bydelens kulturliv. 

Du er velkommen - enten du vil være arrangør eller publikummer på en rekke varierte og spennende arrangementer!

Kulturfest Åsane arrangeres hvert år i oktober-november. I 2022 var datoene 28. oktober - 6. november.  Datoer for 2023 kommer. 

Få mer info her: facebook.com/kulturfestasane

Kontakt Arna og Åsane kulturkontor om du vil delta eller vite mer.

I kulturbyen Bergen skjer det selvsagt også en rekke festivaler og markeringer som ikke er direkte koordinert av kommunen, men der kommunen gjerne er med som støttespiller i form av for eksempel tilskudd. 

Se gjerne denne oversikten på VisitBergen for oversikt over de største og mest profilerte festivalene. 

I Bergenhus og Årstad er det i tillegg en rekke strøksmarkeringer og små kulturfestivaler, som foreksempel Løvstakkdager, Parkdag i Nygårdsparken, Landåsfest, Knøsetoppfestivalen, Dragefjellet minifestival, Alrek Kulturfest og Sandviksdagene. 

I Fyllingsdalen og Laksevåg engasjerer det lokale kulturlivet seg også  i en rekke strøksmarkeringer, som Damsgårdsdagene, Bønesdagen, Alvøen kulturdag, Olsvik kunst- og kulturfestival, Daymfestivalen, Bakgårdsfest på Magneten, Matkultur i dalen, Bergen vest musikkfestival, og Elvetunfestivalen.

De fire lokale kulturkontorene er støttespillere, nettverksbyggere og tilretteleggere overfor det lokale kulturlivet i sine bydeler, og skal bidra til et rikt og variert kulturtilbud. 

Ta gjerne kontakt med ditt lokale kulturkontor om du om du har en idé, om du vil ha veiledning i arrangementeknikk og/eller søknadsskriving, eller bare vil vite mer om hva som foregår i ditt strøk.