Gå tilbake til:
Du er her:
To dansere i fargerike kostymer danser på Oasen senter

Det arrangeres en rekke årlige kulturdager, strøksmarkeringer og festivaler rundt i Bergen. Noen av disse er det de lokale kulturkontorene som koordinerer, mens andre er i regi av ildsjeler, organisasjoner eller andre aktører i kulturlivet.

Kulturdagar i Arna

Kulturdagane i Arna blir arrangerte kvar vår. I 2021 var datoane 23. april - 2. mai.  Datoar for 2022 kjem. 

Store delar av det rike lags-og organisasjonslivet i bydelen er med og bidrar, og det er store og små arrangement mange ulike stader i bydelen i heile ti dagar til ende.

Kulturdagane har rom for mange gode konsertar, framsyningar, utstillingar, temakveldar, møter med meir. Planlegginga tek til allereie i oktober året før. 

Vil du vite meir?

 

 

Kulturdager i Fana og Ytrebygda

Under de årlige kulturdagene er du velkommen til et mangfold av kulturopplevelser og kreativitet - både på Fana kulturhus og på lokale møteplasser i  hele Fana og Ytrebygda.

Kulturdagene er et årlig samarbeid mellom kulturkontoret og det rike lokale kulturlivet. Kulturlivet står for innholdet under Kulturdagene, mens kulturkontoret fungerer som bindeledd, veileder og tilrettelegger.

Kulturdager i Fana og Ytrebygda arrangeres hvert år i oktober.  I 2021 var datoene  16.-24. oktober. Datoer for 2022 kommer. 

Kontakt Fana og Ytrebygda kulturkontor om du vil delta eller vite mer.

 

 

Kulturdagene i Fyllingsdalen og Laksevåg

Hvert år i oktober arrangeres Kulturdagene i Fyllingsdalen og Laksevåg. I 2021 var datoene 23. oktober - 31. oktober. Datoer for 2022 kommer. 

Kulturdagene er en  mønstring av, med og for det lokale kulturlivet i de to bydelene. Kulturkontoret ønsker kontakt med alle som vil bidra med arrangement eller innslag under de årlige kulturdagene. Velg selv hva du vil bidra med: Konsert, teater, kurs, utstilling, osv.

Følg oss gjerne på Facebook: facebook.com/kulturdagenebergenvest 

Kontakt Fyllingsdalen og Laksevåg kulturkontor om du vil delta eller vite mer.

 

Kulturfest Åsane

Kulturfest Åsane er ett årlig samarbeidsprosjekt med Kulturkontoret, Åsane Kulturråd og bydelens kultur- og organisasjonsliv. Den årlige Kulturfesten bidrar til  å bygge identitet og vise fram det store mangfoldet i bydelens kulturliv. 

Du er velkommen - enten du vil være arrangør eller være med som publikummer på en rekke varierte og spennende arrangementer!

Kulturfest Åsane arrangeres hvert år i oktober-november. I 2022 er datoene 28. oktober - 6. november.  

Få mer info her: facebook.com/kulturfestasane

Kontakt Arna og Åsane kulturkontor om du vil delta eller vite mer.

Andre kulturdager, strøksmarkeringer og festivaler

I kultubyen Bergen skjer det selvsagt også en rekke festivaler og markeringer som ikke er direkte koordinert av kommunen, men der kommunen gjerne er med som støttespiller i form av for eksempel tilskudd. 

Se gjerne denne oversikten på VisitBergen for oversikt over de største og mest profilerte festivalene. 

I Bergenhus og Åstad er det i tillegg en rekke strøksmarkeringer og små kulturfestivaler, som foreksempel Løvstakkdager, Parkdag i Nygårdsparken, Landåsfest, Knøsetoppfestivalen, Dragefjellet minifestival, Alrekfest og Sandviksdagene. 

I Fyllingsdalen og Laksevåg engasjerer det lokale kulturlivet seg også  i en rekke strøksmarkeringer, som Damsgårdsdagene, Bønesdagen, Alvøen kulturdag, Olsvik kunst- og kulturfestival, Daymfestivalen, Bakgårdsfest på Magneten, Matkultur i dalen, Bergen vest musikkfestival, og Elvetunfestivalen.

Den første helgen i oktober arrangeres Fun Palaces ulike steder i Bergen. Dette er et britisk konsept som ble arrangert i Bergen for første gang i 2018    - kanskje du vil delta i år? Les mer: funpalaces.no  

Vil du engasjere deg eller vite mer?

De fire lokale kulturkontorene er støttespillere, nettverksbyggere og tilretteleggere overfor det lokale kulturlivet i sine bydeler, og skal bidra til et rikt og variert kulturtilbud. 

Ta gjerne kontakt med ditt lokale kulturkontor om du om du har en idé, om du vil ha veiledning i arrangementeknikk og/eller søknadsskriving, eller bare vil vite mer om hva som foregår i ditt strøk.