Gå tilbake til:
Du er her:
WC-skilt med troll

Med Bergen kommunes toalettkart finner du offentlig tilgjengelige toaletter i Bergen sentrum. 

Her finner du toaletter i sentrum

Besøkende og turister i Bergen kan fritt benytte rundt 130 toaletter i sentrum, fordelt på over 30 ulike steder. Alle toalettene er markert på det offisielle dokartet for byen.

I tillegg til en oversikt over antall toaletter, finner du i kartet også informasjon om hvilke steder som har HC-toalett og stellerom, og når det er åpent.

Gatekunst i Skur 11
Bergen kommune har engasjert gatekunstmiljøet i Bergen for å sette sitt preg på de offentlige toalettene i byen.
Bilde: Morten Strøm

Bryggen

På Bryggen er det satt inn en toalettcontainer med tre toaletter i det tidligere havneskur 11. En tilsvarende løsning åpner i Skur 8 på Dreggekaien i juni.

Kafeer og barer

I tillegg til toaettene som er etablert på Bryggen, har Bergen kommune inngått avtale med flere private og offentlige virksomheter som stiller toalettene sine til disposisjon for byens besøkende i 2019. Alle disse toalettene er gratis å bruke.

Følgende virksomheter har inngått avtale med kommunen våren 2019:

 • Cafe Aura, Marken
 • No stress, Hollendergaten
 • Dun’s minibar, Kong Oscars gate
 • Lukket selskap, Magnus Barfots gate
 • Frank Olsen Brilleoptikk, Kong Oscars gate
 • Vinyl, Kong Oscars gate
 • Sjenerøs, Vågsallmenningen
 • Dagr, Øvregaten
 • Magda, Kong Oscars gate
 • Soya restaurant, Finnegårdsgaten
 • Vaskeriet, Magnus Barfots gate
 • Dark & Stormy, Kong Oscars gate
 • Forsvarsbygg, Bergenhus festning
 • USF Verftet, Georgernes Verft

I tillegg til de nevnte virksomhetene er flere kommunalt eide bygg, kjøpesentre og transportterminaler på kartet. Enkelte av disse tar imidlertid brukerbetaling. Dette står oppgitt i dokartet.

Toaletter i kommunale bygg

Parallelt med at kommunen har inngått avtaler med ulike aktører om bruk av toaletter, har det vært viktig for Bymiljøetaten å få virksomheter som holder til i kommunalt eide bygg med på laget. Både ADO-arena, Innbyggerservice i Bergen kommune og paviljongen i Nygårdsparken er blant de kommunale virksomhetene som er positive til å la turister og besøkende bruke toalettene.

Trollsymbolet som markerer offentlige toaletter i Bergen.
Ser du dette symbolet utenfor en kafé, bar eller annen virksomhet, er det fritt frem for å bruke toalettilbudet på stedet.
Bilde: Skurk

Se etter trollsymbolet

Bergen kommune har engasjert gatekunstmiljøet i Bergen for å sette sitt preg på de offentlige toalettene i byen og for å gjøre de gjenkjennelige fra avstand. Gatekunstneren Skurk har laget trollsymbolet som brukes for å markere virksomhetene som har inngått avtale med kommunen om å åpne toalettene sine for besøkende. Ser du dette symbolet er det altså fritt frem for å bruke toalettet på det aktuelle stedet. 

 

 

Pris

De fleste toalettene på dokartet er gratis å bruke. Noen få steder tar imidlertid brukerbetaling; dette gjelder i hovedsak kjøpesentre og transportterminaler. Prisen for å bruke toalettene står oppgitt i kartet. 

Find a public toilet in Bergen

Use Bergen municipality's toilet map to find public toilets in Bergen. 

This troll symbol marks restrooms that are open to the public and free of charge.
This sign marks restrooms that are open to the public and free of charge.
Bilde: Skurk

The map contains an overview of a selection of restrooms and pissoirs that are centrally located in Bergen and open to the public. The map includes both municipally owned toilets and pissoirs and toilets in shopping centres, restaurants and bars. 

We have plotted all of these places into Google maps, so that visitors to Bergen can easily locate the nearest toilet and find out whether it is accessible for women, men, and handicapped users, whether there are baby changing facilities, what it costs to use and when it is open.

Åpne Bergen kommunes dokart