Torsdag 7 desember hadde vi nissefest i barnehagen.
Rudolf og nissemor
Bilde: Lyshovden oppveksttun bhg

Nissefest 07.12.2023

Både små og store fra barnehagen vandret inn i aulaen i nissedrakter, nissekjoler og med røde luer og reinsdyrhorn. I aulaen foran en knitrende peis satt nissemor og Rudolf og ventet på oss

Torsdag 7 desember hadde vi nissefest i barnehagen. 

Både små og store fra barnehagen vandret inn i aulaen i nissedrakter, nissekjoler og med røde luer og reinsdyrhorn. I aulaen foran en knitrende peis holdt nissemor og Rudolf på med å rydde gaver som skulle sendes ut på julaften til alle barn i verden. Ikke visste de at det stod en stor flokk med nissebarn bak ryggen sin. Dere kan tro at de skvatt når de snudde seg. Rudolf var litt redd, men barna kunne fortelle at de ikke var skumle, så da løste det seg. 

Rudolf og nissemor
Rudolf og nissemor
Bilde: Lyshovden oppveksttun bhg

Nissemor ønsket alle velkommen og lurte på om barna kunne synge en sang for Rudolf. Rudolf var nemlig så utrolig glad i sangen «Rudolf er rød på nesen». Når barna sang ble han så glad at han danset for seg selv. 

Nissemor ville jo gjerne at nissefar også skulle få hilse på alle barna, men nissefar var sporløst vekke. Nissemor sendte da Rudolf avgårde for å lete etter han. 

Mens Rudolf var ute på tur for å finne nissefar, var det mange barn som kunne hjelpe med å rope på nissen. De ropte og ropte, men ingen nissefar kom… Tilslutt sang de «på låven sitter nissen» og DA kom nissefar sliten inn døren. Nissefar hadde nemlig gått seg vill i barnehagen. Han kunne jo ikke vite at vi ikke var der borte, men i aulaen. Nissefar hadde med seg en sekk med kakemann til hver avdeling. Etterhvert som nissefar ropte opp avdelingenes navn, kom barn fra hver avdeling frem og hentet med seg posen med kakemann til avdelingen. Tilslutt danset alle barna en liten nissedans og vinket farvel til nissen. Etterpå dro vi dro på avdelingen hvor vi koste oss sammen og spiste julegrøt. 

Julenissen
Julenissen
Bilde: Lyshovden oppveksttun bhg

Nissemor, Rudolf og Nissefar har fortalt oss i ettertid at de synes det var veldig koselig med besøk og at de var helt imponert over hvor mange flotte nisser vi har her på lyshovden oppveksttun. Det er vi helt enige i.

Store og små nisser i aulaen
Store og små nisser i aulaen
Bilde: Lyshovden oppveksttun bhg

Rammeplan for barnehagen sier at innen fagområdet Etikk, religion og filosofi skal personalet gi barna kjennskap til og markere merkedager, høytider og tradisjoner i den kristne kulturarven og andre religioner og livssyn som er representert i barnehagen. Nissefesten er en av mange måter vi markerer julehøytiden på her i Lyshovden oppveksttun barnehage. 

God jul! 

Hilsen alle oss på Lyshovden oppveksttun barnehage! 

Tekst: Anja Melstokkå