Registrering av matsvinn

På vår SFO skal vi nå starte et nytt og viktig tiltak: Vi begynner å registrere matsvinn. Vi skal veie og registrere all mat som kastes fra måltidene på SFO i løpet av dagen.

Hvorfor gjør vi dette? 
Matproduksjon står for 30 % av verdens klimagassutslipp og er derfor et stort miljøproblem. Når mat kastes, sløses det ikke bare med maten, men også med ressursene som har gått med til å produsere, transportere og tilberede den – som vann, energi og arbeidskraft. Ved å bli mer bevisste på hvor mye mat som går til spille, kan vi sammen bidra til en mer bærekraftig fremtid. I tråd med FN’s bærekraftsmål skal matsvinn halveres innen 2030. 
I skolen og på SFO ønsker vi å: 
• Skape gode vaner og holdninger hos barna. 
• Lære barna om miljø og bærekraft på en konkret og engasjerende måte. 
• Redusere unødvendig matsvinn og bruke ressursene våre bedre. 
Hva betyr dette for dere som foreldre? 
Når vi begynner å telle matsvinn på sfo, håper vi at dette også kan inspirere til bevissthet hjemme. Kanskje dere kan snakke med barna om hvorfor det er viktig å ikke kaste mat, og finne små tiltak dere kan gjøre sammen – som å bruke rester, planlegge måltider eller la barna være med og porsjonere mat. Vi vil dele litt informasjon underveis om hva vi finner, og hvordan vi jobber med dette sammen med barna. Kanskje dere også har gode ideer eller erfaringer dere vil dele med oss. 
Takk for at dere er med på å gjøre SFO og verden mer bærekraftig!