Logo til torgdagen

Bli med på torgdag i Loddefjord 17. juni

Lørdag 17. juni er det duket for torgdag for små og store i Loddefjord. Det er gratis inngang, og på programmet blir det alt fra lefsebaking til lamabesøk og konserter.

Tid: Lørdag 17. juni, klokken 12.00-18.00
Sted: Taket på Vestkanten kjøpesenter og Elvetun
Arrangementet er gratis og åpent for alle. 

Sammen har områdesatsingen i Loddefjord, Kulturetaten og Plan- og bygningsetaten i Bergen kommune åpnet for en torgdag som er for og av lokalbefolkningen. Målet er å samle nærmiljøet og skape lokalt engasjement. 

Et bilde av en lama
Kom og hils på lamaene i Loddefjord!
Bilde: Lama i Loddefjord

Program og aktiviteter

På torgdagen kan du oppleve mange forskjellige aktiviteter, og besøke ulike boder fra lokale tilbydere og organisasjoner. Her finner du alt fra hjemmelagde matvarer til gjenbruk, veteranbiler og lamaer fra Lyderhornslien. Dagen er også fylt med spennende aktiviteter for store og små. Ønsker du for eksempel et håndarbeidskurs eller ansiktsmaling, vil du finne det her. 

Loddefjord friidrett, Turlaget og speidere vil rigge opp bålpanne og telt. Fra scenen blir det underholdning med ulike musikkinnslag, blant annet bandet Pokal. Det blir i tillegg en utendørs utstilling som viser bilder av hvordan Loddefjord har utviklet seg de siste tiårene, og planer for området framover. 

Linn Broderstad og Lisbeth Moen inviterer til verksted for Torgdag Loddefjord.
Linn Broderstad og Lisbeth Moen inviterer til verksted for Torgdag Loddefjord.
Bilde: Lill Ann Lund

Bli med oss på forberedelsene

Det er planlagt verksteder i forkant av torgdagen for å lage materialer og annet gøy til dagen. Du trenger ingen forkunnskaper, dette er åpent for alle. 

Hvis du har lyst til å bidra, kan du ta turen til Elvetun ungdomsklubb bak Vestkanten torsdag 1. og torsdag 8. juni fra klokken 18.00-21.00. Du kan komme når du vil i tidsrommet, og være så lenge du ønsker.  

Les mer om verkstedene her. 

Torgdag som i «gamle dager»

Det er ikke første gang det blir arrangert torgdag i Loddefjord. Før torget ble omgjort til Vestkanten var torget en møteplass for lokalområdet med alt fra julegrantenning og salgsboder. 

Bilde fra Loddefjord torg på 1970-tallet
Slik så torget ut i Loddefjord før i tiden
Bilde: Kjell Johansen

Ta med venner og familie og bli med på torgdagen. Velkommen!