To damer står foran et skilt og tuller.
Linn Broderstad og Lisbeth Moen inviterer til verksted for Torgdag Loddefjord.
Bilde: Lill Ann Lund

Inviterer til verksted for Torgdag Loddefjord

17. juni arrangeres det torgdag i Loddefjord. Forberedelsene er godt i gang, og nå ønsker arrangementskomiteen din hjelp.

Områdesatsingen i Loddefjord, Kulturetaten og Plan- og bygningsetaten arrangerer torgdag på taket av Vestkanten i sommer. Målet er å samle nærmiljøet og skape lokalt engasjement. 

En kvinne maler på et gammelt teppe.
Et gammelt teppe blir til et kult banner til Torgdag Loddefjord!
Bilde: Lill Ann Lund

Linn Broderstad, rådgiver på Fyllingsdalen og Laksevåg kulturkontor, er primus motor for Torgdag Loddefjord. Tidligere i mai startet hun og klubbleder ved Elvetun ungdomsklubb, Lisbeth Moen, med de kreative forberedelsene til markedsdagen. På plassen utenfor Elvetun maltes det blant annet på gamle tepper, med mål om å lage flotte bannere som skal pryde torgområdet 17. juni. 

Ønsker hjelp fra innbyggerne 

Broderstad og Moen ønsker seg gjerne hjelp fra innbyggerne, og inviterer til dugnadsverksted 1. og 8. juni. 

- Vi trenger hjelp til å snekre! Finnes det noen flinke folk som kan bygge soneavdelinger, stakittgjerder, stativ osv. til torgdagen, håper vi at de tar turen en av dagene. Vi håper også noen med sømerfaring kan bidra, da vi ønsker oss blant annet vimpler til dekorering, sier Broderstad.

Alle er velkomne til å bidra

En dame sager på en planke.
Linn Broderstad ønsker gjerne hjelp i forkant av Torgdag Loddefjord.
Bilde: Lill Ann Lund

Har du ikke erfaring fra søm og snekring, er du likevel velkommen til å hjelpe - alle som ønsker kan bidra med maling, produksjon av pynt osv. 

-  Vi trenger alle de hendene vi kan få, og oppfordrer lokalmiljøet til å stille. Vi ønsker en fantastisk torgdag helt ned til detaljene, og da må vi legge ned litt innsats i forkant. 

Hvis du har lyst til å bidra, kan du ta turen til Elvetun ungdomsklubb bak Vestkanten torsdag 1. og torsdag 8. juni fra klokken 18.00-21.00. Du kan komme når du vil i tidsrommet, og være så lenge du ønsker.  

Har du spørsmål, kan du ta kontakt med Linn Broderstad på e-post: Linn.Broderstad@bergen.kommune.no

Les mer om Loddefjord Torgdag her.

Et rom på en ungdomsklubb.
På Elvetun er det klart for kreativ utfoldelse 1. og 8. juni.
Bilde: Lill Ann Lund

Les mer om: