Hvitt klubbhus med to vinduer, rødt tak og grønn dør, lyktestoplpe,grønne porter og et stort grønt tre tii  venstre, brostein i mønster i midten, mann på sykkel,hovedvei og grønt hus  lengst bak i bildet. Til høyre røde  blomster og lav murkant mot gaten, Vitalitetsenteret  i grått helt til høryre.Blågrå himmel-
NYTT NAVN: Gatetunet som nå har fått navnet Knut S. Bjerkes plass ligger mellom Vitalitetssenteret og den gamle hovedtribunen og klubbhuset på Møhlenpris idrettsplass.
Bilde: Håvard Prestegården

Knut S. Bjerkes plass på Møhlenpris åpnet 21. juni

Pådriver og ildsjel Knut Schjelderup Bjerke, kjent som Vitalitetsenterets far, har fått plassen utenfor Vitalitetsenteret kalt opp etter seg.

Knut Schjelderup Bjerke (1936-2017)  hadde et stort engasjement for lokalsamfunnet på Møhlenpris, der han har satt dype spor etter seg. 

– Ildsjeler som Knut Bjerke utgjør bærebjelken i det frivillige Norge, sa byutviklingsbyråd Christine Kahrs under åpningen.

Knut S Bjerke i grå dress,hvit skjorte som holder en blomsterukket innpakket i plast. I bakgrunnen to musikere og bygninger
Knut.S Bjerke under nedleggelsen av grunnsteinen til Vitalitetsenteret i 2002.
Bilde: Sigmund K.Hopsdal

Nøkkelperson

Bjerke var opptatt  av at alle skulle ha like muligheter til aktivitet og fellesskap og var  en nøkkelperson i etableringen av Vitalitetsenteret, som han sto på i over 20 år for å få realisert. 

– For Knut var frivillig innsats for samfunnet både en glede og en plikt, sier venstrepolitiker Grete Line Simonsen, en av dem som sto bak navneforslaget.

Vitalitetsenteret sto ferdig i 2003. Senteret skulle vitalisere bydelen, og har  vært en positiv kraft for idretts- og kulturlivet og for Møhlenpris skole.

Engasjement som fanget bredt

Bjerke drev med klatresport, og sammen med SK Djerv  var han med på å bygge en klatrevegg i Vitalitetsenteret. Han bidro til etableringen av en frivillighetssentral i senteret, og var styreleder i Nygårdsparkens Venner.

Åse Bjerke og Christie Bjerke
SØSTEREN: Åse Bjerke, søsteren til Knut Bjerke, var med under åpningen og hilste på Christine Kahrs, byråd for byutvikling.
Bilde: Håvard Prestegården

Beslutningen om å kalle opp en gate eller plass på Møhlenpris  etter Knut Schjelderup Bjerke ble tatt i 
bystyret 14 april 2024

Fredrik Brogstad
KLATRET: Politisk rådgiver Fredrik Brogstad måtte trå til da tauet plutselig røk under avdukingen av skiltet.
Bilde: Håvard Prestegården