Overtsiktsbilde av messeaktiviteter i hallen.
FLOTTE LOKALER: Arbeidslivsmessen til NAV og Etat for inkludering ble det første store arrangementet som ble avholdt på Bergen inkluderingssenter. Lokalene besto med glans.
Bilde: Malin Riple Vetti

Stinn brakke på arbeidslivsmessen på Bergen inkluderingssenter

Knappe to uker etter åpningen av Bergen inkluderingssenter, var det "stinn brakke" på senteret da Etat for inkludering og NAV Bergen arrangerte arbeidslivsmesse torsdag 11.april.

Gruppebilde av arbeidsgruppen for messen
STORE SMIL: Arbeidsgruppen som har hatt ansvar for årets arbeidslivsmesse var svært fornøyde med arrangementet. Fra venstre: Mette Bentdal Johansen, direktør NAV Bergen Beate Trovik, avdelingsleder Tjenesteinnovasjon og marked, NAV Bergen Ørjan Tvedt, rådgiver marked, NAV Bergen Malin Riple Vetti, rådgiver Etat for inkludering.
Bilde: Brita Bolstad

– Et så stort arrangement på det helt nyåpnede Bergen inkluderingssenter, var en flott test av bygget og en strålende forsmak på alt vi skal få til fremover, sier senterleder Solfrid Hernes.

Ser mangfold som en styrke for bedriftene

Byråd for barnevern, sosiale tjenester og mangfold, Charlotte Spurkeland, åpnet Arbeidslivsmessen sammen med fylkesdirektøren for NAV, Bjarte Hysing-Olsen.

– Økt mangfold blant arbeidstakerne er en styrke for bedriftene i Bergen, sa byråden i åpningstalen.

Hun fremhevet også verdien av arbeid for den enkelte så vel som for samfunnet, og ønsket arbeidsgiverne på messen lykke til med en inkluderende rekruttering der mange arbeidssøkere får tilbud om jobb.

Fylkesdirektøren i NAV snakket i sin tale om at vi i Vestland har et stramt arbeidsmarked, og at mye av læringen vil måtte skje på arbeidsplassen fremover.

Alle parter var fornøyde

32 arbeidsgivere var til stede på stand, og svært mange arbeidssøkere var innom. 

– Vi er storfornøyde med få arrangere arbeidslivmessen på Bergen inkluderingssenter sammen med Etat for inkludering. Dette har gått over all forventning! Arbeidsgiverne er veldig fornøyde, både med lokalene og ikke minst med de mange arbeidssøkerne de har møtt i dag, sier Beate Trovik, avdelingsleder i Tjenesteinnovasjon og Marked hos NAV Bergen.

Også deltakerne på messen så arrangementet som svært vellykket.

– Det er vanligvis bra på arbeidslivsmesser, men dette var veldig bra, uttalte en fornøyd arbeidsgiver på slutten av dagen.

Skoleavisen også til stede

Bergen læringssenter for norsk og samfunnskunnskap har nå flyttet inn på Bergen inkluderingssenter. Da var det selvsagt at journalister fra skoleavisen deres var til stede for å dekke arbeidslivsmessen. Les deres saker her.

Gjentar suksessen i september

NAV Bergen og Etat for inkludering er allerede i gang med å planlegge neste store arbeidslivsmesse, som blir på Bergen inkluderingssenter i september.

Er din bedrift interessert i å delta, kan du ta kontakt med NAV Bergen ved Beate Trovik.