Fire mennesker ser i kamera. Damen foran gjør bevegelser med hendene. De står foran en grønn vegg
VELKOMMEN: God stemning blant klubblederne da Gimle UNG åpnet dørene torsdag 8. februar. Fra venstre: Daniel, Benedicte, Mona og Imad.
Bilde: Lill Ann Lund

Åpnet kommunens 16. ungdomsklubb

Det ble en uformell og hyggelig markering da byråd Reidar Digranes åpnet Gimle UNG.

Sammen med fire engasjerte klubbledere Mona Tahani, Benedicte Kolberg, Daniel Kadivar og Imad Alwahabi kunne byråd for næring, kultur og idrett, Reidar Digranes, erklære ungdomsklubben på Gimle oppveksttun for åpnet torsdag 8. februar. 

Det er den første ungdomsklubben Digranes åpner, og sannsynligvis første gang han åpner noe offisielt med en smellbonbon! Sammen med to av ungdommene dro han av bonbonen med et smell, og som seg hør og bør leste han opp den halvdårlige vitsen som fulgte med etterpå. Til stor latter fra de nesten 40 fremmøtte gjestene. 

– Strålende utvikling 

To unge menn i dressjakke spiser pizza.
Byråd Reidar Digranes fikk seg en velfortjent pizzabit sammen med rådgiver Knut Olav Alhaug, da han åpnet Gimle UNG torsdag 8. februar.
Bilde: Lill Ann Lund

Gimle UNG føyer seg inn i en lang rekke av ungdomsklubber i Bergen, og blir den 16. kommunale i byen. Digranes gleder seg over at antallet klubber stiger:
 
– Det er en strålende utvikling. Ungdomsklubber er en fin sosial arena for samhold og god stemning. Her kan man koble helt av, og fostre vennskap utenfor skoletid.  

Selv hadde han ikke tilgang til ungdomsklubb da han vokste opp, men fortalte at om han skulle vært deltager på klubb, hadde det nok blitt mest fokus på gaming.

– Jeg var faktisk i Europatoppen i det digitale kortspillet Hearthstone for noen år siden, avslørte han, før han fikk seg en pizzabit sammen med rådgiver Knut Olav Alhaug. 
 

Åpen for alle 

Plakat på en vegg. Plakaten beskriver ungdomsklubben Gimle UNG.
Benedicte og Mona gleder seg til å ta imot ungdommer på den nye klubben på Gimle skole.
Bilde: Lill Ann Lund

Klubblederne var svært fornøyd med åpningen, og nå gleder de seg til å ta imot ungdommer i østfløyen på Gimle skole hver torsdag fra klokken 15.00-18.00. 

– Det blir mat og prat, gaming, kunst, musikk og sosialisering, fortalte Mona Tahani engasjert. 

Klubbleder Benedicte Kolberg understreket:

– Vi ønsker alle ungdommer i området velkommen, også dem som ikke er elever på Gimle skole. 

Les mer om kommunens ungdomsklubber her.