En gruppe mennesker står oppstilt på en scene og smiler til fotografen. Alle holder hver sin blomstebukett. I bakgrunnen skimtes et juletre.
En glad gjeng med frivillige og ansatte på Laksevåg frivilligsentral.
Bilde: Marita Myhre

Feiret ti år med frivilligsentral på Laksevåg

13. desember ble Laksevåg frivilligsentral 10 år markert på Labyrinten kulturkafé. Da fikk vi også et innblikk i den frivillige innsatsen som har gått inn og hva sentralen har betydd for nærmiljøet.

Ti år med stort engasjement

Frivilligsentralen på Laksevåg driftes av Kulturetaten ved Fyllingsdalen og Laksevåg kulturkontor. Siden starten i 2013 har sentralen vært gjennom to kommunale omorganiseringer og en pandemi, men har likevel rukket å gjøre utrolig mye positivt for nærmiljøet. 

Blant frivilligsentralens aktiviteter finner du hobbykafe, mobil- og datahjelp, lesesirkel, spillgruppe, presentasjon av fremtidsfullmakt, urbane turløyper, konserter, bingo, og mye mer. 

En gruppe mennesker sitter ved bord i et julepyntet lokale.
Feiringen skjedde på Labyrinten kulturkafé. På veggen henger det en "wall of fame" med bilder av frivillige, artister og brukere.
Bilde: Marita Myhre

Labyrinten kulturkafé er frivilligsentralens koselige møteplass. Lokalene ble oppgradert under koronapandemien, og har nå scene og nymalte vegger. Her finner du også bruktmarked og bibliotek.

 – Det store komplimentet er når gjestene sier at dette er deres andre hjem. Da har vi gjort noe riktig, sier daglig leder Kari Trude Eikeland.

Hyllet frivillige og ansatte

Tilstede på jubileumsmarkeringen var frivilligsentralens egne frivillige og ansatte, gode kollegaer fra kulturkontoret, og brukere av Labyrinten kulturkafé.  

Direktør for Kulturetaten Vincent Mrimba gratulerte frivilligsentralen så mye med jubileet, og hyllet innsatsen som er gått inn for å drifte sentralen i de siste ti årene. 

En kvinne snakker i en mikrofon. Bak henne står det flere personer, med hver in blomserbukett i hendene.
Kari Trude Eikeland har siden 2019 vært daglig leder av Laksevåg frivillighetsentral. I sin tale hyllet hun både sin forgjenger Astrid Myran Aarvik, sin kollega Gunn Helen og alle de mange frivillige som er med på å holde liv i sentralen.
Bilde: Marita Myhre

Daglig leder Kari Trude Eikeland tok ballen videre i sin tale, der hun særlig satte fokus på alle de frivillige som har stått på for å skape aktivitet for nærmiljøet. En ekstra stor takk gikk til ildsjelen Helge Farestveit. 

– De frivilliges innsats er bærebjelkene i det arbeidet frivilligsentralene gjør.

Kos og sang 

Det var også jubileumskake og kaffekos, og fine musikkinnslag med Berit Håpoldøy. Berit er etablert artist, og har underholdt på Labyrinten kulturkafé ved flere anledninger. Denne gangen stilte hun opp på frivillig basis, for å gjøre ære på frivilligsentralen. 

– Er dere klare for en juleallsang?, roper Berit.

 – Alltid!, kommer det raskt fra en i salen. 

Mennesker sitter ved bord i et julepyntet lokale, og følger med på et sceneinnslag.
Kaffekos og underholdning med Berit Håpoldøy, som også hadde med seg noen unge hjelpere.
Bilde: Marita Myhre

Om frivilligsentralene

Frivilligsentraler er åpne møteplasser som formidler kontakt mellom mennesker i lokalmiljøet. Her kan du selv engasjere deg som frivillig, eller benytte deg av tilbud som sentralen organiserer med hjelp av sine frivillige. 

Du finner frivilligsentraler over hele Bergen. Tre av disse driftes av Bergen kommune.  Les mer om frivilligsentraler her.

 

LES OGSÅ: Bergen er kåret til årets frivilligkommune

Les mer om: