To menn smiler til kameraet utendørs i solskinn. Den ene mannen  holder en blomsterbukett og et innrammet diplom.
Byråd Reidar Digranes delte ut diplom og blomster til prisvinnerens sønn Peter Gerdts, som tok i mot prisen på sin mors vegne.
Bilde: Tone B. Lonar

Kulturpris for Ytrebygda gikk til Tone Høylandskjær

Prisvinneren har gjort en solid innsats for lokalmiljøet i mange år. 2. juni ble hun hedret med kulturpris.

Prisen ble delt ut av byråd for næring, kultur og idrett Reidar Digranes. Siden prisvinneren selv var på reise, ble prisen tatt imot av sønnen Peter Gerdts på hennes vegne. Utdelingen skjedde under familiearrangementet Arboretets dag på Arboretet på Milde.

Et stort engasjement

Tone Høylandskjær får prisen for sitt store arbeid for lokalmiljøet i Ytrebygda i over 40 år. 

I nominasjonen nevnes det at hun har vært FAU-leder ved både Hjellestad skole og Ytrebygda skole, vært speiderleder i NSF Blomsterdalen, styremedlem i Bergen Døveforening og medlem av «Kommunalt råd for Funksjonshemmede», i tillegg til en lang rekke verv ved Fana Sokn. 

Høylandskjær har vært leder for Y-klubben, et lavterskeltilbud til ungdom og voksne med utviklingshemming i Ytrebygda kirke. Klubben startet opp i 2012 og har som formål å  skape felleskap, trivsel og glede for målgruppen.

Hun har også vært aktiv i Hjellestad og Milde historielag i mange år. Her har hun blant annet intervjuet tidsvitner, skrevet artikler og samlet stoff til utgivelsen «Liv og lagnad i Neset».      

Vil hedre de som jobber i kulissene

Fra juryens begrunnelse:  «Hennes innsats er ikke av typen som skaper blest rundt henne som person, men er svært verdiskapende for både enkeltmennesker og for lokalmiljøet. Å legge merke til de som «jobber i kulissene» mener årets jury kan være en motivasjon og til inspirasjon for flere.»

Om prisen

Bergen kommune deler ut årlige kulturpriser i alle åtte bydeler. Prisen består av et diplom og et stipend på 20.000 kroner.  Kulturpris kan tildeles enkeltpersoner, lag eller organisasjoner som har vist særlig stort engasjement innen amatørkulturlivet, kulturvern, lokalhistorie, eller fysisk og sosialt miljø i bydelen.  Les mer om kulturpriser her.   

 

Les mer om: