Fire damer med blomster og diplomer.
Camilla Bommen og Marit Opdahl, Liv Walde og Ragni Tellnes fra Laksevåg Kulturhistoriske Forening under prisutdelingen 21. oktober.
Bilde: Bergen kommune

Lokale kulturpriser til Laksevåg Kulturhistoriske Forening og Camilla Bommen

Prisene ble delt ut under åpningen av Kulturdagene i Fyllingsdalen og Laksevåg lørdag 21. oktober.

Kulturprisen for Fyllingsdalen 2023 ble tildelt Camilla Bommen. Bommen driver Magneten Frivillighetssentral og Magneten Kunstkollektiv, og er også leder for Fyllingsdalen Kulturråd. I juryens begrunnelse heter det: 

En dame med briller som har mottatt en pris, og takker i en mikrofon på en scene.
Camilla Bommen innehar inspirerende entusiasme og en dyp lidenskap for kunst og kultur, fastslår juryen.
Bilde: Bergen kommune

 – Med en inspirerende entusiasme, og en dyp lidenskap for kunst og kultur, har hun tatt på seg oppgaven med å berike lokalsamfunnet på en enestående måte. Hennes engasjement for mennesker i alle aldre er bemerkelsesverdig, og hennes dedikasjon til å skape meningsfulle opplevelser og muligheter for både unge og gamle er virkelig inspirerende. Fyllingsdalen er heldig som har en person som brenner så sterkt for å skape et inkluderende og levende kulturliv for alle. 

– En enorm ressurs for Laksevåg

Kulturprisen for Laksevåg 2023 gikk til Laksevåg Kulturhistoriske Forening. Foreningen ivaretar og formidler Laksevågs historie, gjennom Laksevåg Lokalmuseum. De arrangerer blant annet kulturhistoriske dager for elever i bydelen, og viderefører kunnskap gjennom lærerike aktiviteter. Juryen begrunner: 

En eldre mann peker på bilder på en vegg foran en gruppe skoleelever.
En av ildsjelene i Laksevåg Kulturhistoriske Forening lærer bort historie til ungdom på Laksevåg Lokalmuseum.
Bilde: Lill Ann Lund

 – Prisen går til en forening som gjør en fantastisk jobb med å ivareta og formidle Laksevåg sin historie. De frivillige deler gladelig sin kunnskap, med sitt smittende engasjement, og er en enorm ressurs for Laksevågs små og store “laxevaagianere”. Medlemmene bruker mye av fritiden sin på Laksevåg Lokalmuseum, med alt arbeidet det innebærer. (…) Det er altså mange frivillige arbeidstimer som ligger bak ønsket om å sikre Laksevåg sin kulturarv og tradisjon for nåtiden og fremtiden. 

I fjor besøkte Kulturetaten Laksevåg Lokalmuseum, da årets kulturprisvinner var i full gang med å lære bort lokalhistorie til ungdomsskoleelever. Her kan du lese saken. 

Se mer om lokale kulturpriser her.