Torsdag 9. november var den store dagen kommet for kommunens lærlinger, og det yret av liv på Grand Hotel Terminus der hundrevis av festkledde og fornøyde fagarbeidere var samlet for å feire at de var kommet helt i mål.
Torsdag 9. november var den store dagen kommet for kommunens lærlinger, og det yret av liv på Grand Hotel Terminus der hundrevis av festkledde og fornøyde fagarbeidere var samlet for å feire at de var kommet i mål. Suphattra Toemlrathok Herland (24) var en av dem som fikk utdelt fagbrevet sitt fra finansbyråd Eivind Nævdal-Bolstad.
Bilde: Vibeke Blich

179 flotte fagarbeidere har fått fagbrev

– Det er veldig kjekt å endelig ha fått utdelt fagbrevet, sier Suphattra Toemlrathok Herland (24). Torsdag mottok hun fagbrev i helse fra finansbyråd Eivind Nævdal-Bolstad.

Tradisjonen tro inviterte Yrkesopplæringen i Bergen kommune årets ferske fagbrevkull til felles feiring med middag og utdeling av fagbrev. 

Thea Dale Hilleren, Jenny Gullbrå og Suphattra Toemlrathok Herland
GLAD TRIO: Thea Dale Hilleren, Jenny Gullbrå og Suphattra Toemlrathok Herland ser frem til en fin kveld og markering av fagbrevutdanningen sin.
Bilde: Vibeke Blich

Torsdag 9. november var den store dagen kommet for kommunens lærlinger, og det yret av liv på Grand Hotel Terminus der hundrevis av festkledde og fornøyde fagarbeidere var samlet for å feire at de var kommet helt i mål. 

Godt rustet for å levere gode tjenester i kommunen

Ved et av de runde bordene i den festpyntede salen sitter to unge damer og småprater. De kjenner hverandre ikke fra før, men begge er kommet for å motta fagbrev fra Bergen kommune. 

Jenny Gullbrå (20) har delt opp tiden som lærling i barne- og ungdomsarbeider mellom Lyngfaret barnehage og Vadmyra skole, ett år på hvert sted.  

Alette Tufte Einerestrand (19) har tatt fagbrev i helsefag mens Maria Rognes (20)  har tatt fagbrev i barne- og ungdomsarbeid.
NYUTDANNEDE: Alette Tufte Einerestrand (19) har tatt fagbrev i helsefag mens Maria Rognes (20) har tatt fagbrev i barne- og ungdomsarbeid.
Bilde: Vibeke Blich

– Det har vært kjempekjekt og veldig givende å få jobbe med barn i så mange ulike situasjoner. Det er en god følelse å ha fullført, sier hun blidt. 

Suphattra Toemlrathok Herland (24) forteller at hun har gått et litt annet løp enn de som kommer rett fra videregående skole.

– Jeg har jobbet på Sandsli sykehjem i ett år. Det er veldig kjekt å endelig ha fått utdelt fagbrevet, sier hun.

Spennende og lærerikt 

En ung mann og en ung dame sitter ved siden av hverandre i en spisesal. Begge er festkledd.
LÆRERIK TID: – Det har vært en spennende og lærerik tid, sa Aleksander Nordahl (21). Her sammen med Amy Natås (20).
Bilde: Vibeke Blich

– Det har vært en spennende og lærerik tid, sa Aleksander Nordahl (21) med ferskt fagbrev som barne- og ungdomsarbeider. Det er barne- og ungdomsarbeiderfaget og helsearbeiderfaget som er de to største lærlingefagene i Bergen kommune. 

Medlærling Amy Natås (20) er helt enig med sidemannen sin: 

– Jeg tok mitt fagbrev i Idavollen barnehage på Nesttun. I dag er det godt å endelig ha fått et bevis i hånden på at man har greid det, stått løpet ut og fullført faget, sier hun. 

Fersk finansbyråd deler ut 

FAGBREVUTDELING: Finansbyråd Eivind Nævdal-Bolstad hadde æren av å dele ut alle fagbrevene.
FAGBREVUTDELING: Finansbyråd Eivind Nævdal-Bolstad hadde æren av å dele ut alle fagbrevene.
Bilde: Vibeke Blich

Til å dele ut alle fagbrevene var forholdsvis ny finansbyråd, Eivind Nævdal-Bolstad.

– Det er stor stas å feire alle de nye fagarbeiderne i Bergen kommune. Jeg er stolt over at kommunen er en stor opplæringsbedrift, for både ungdom og voksne. Dyktige fagarbeidere er en forutsetning for at vi skal kunne levere gode tjenester. Derfor vil byrådet satse på både lærlinger i kommunen, og stille krav om bruk av lærlinger når vi gjør anskaffelser. Bergen kommune er og skal være en lærende organisasjon, som gir sine ansatte muligheten til å kvalifisere seg til fagbrev og annen videreutdanning, sier finansbyråd Eivind Nævdal-Bolstad.

Gruppebilde av alle lærlingene som fikk fagbrev torsdag 9. november 2023.
HELE GJENGEN: Til lykke med dagen til alle 179 som fikk fagbrevet i hånden torsdag 9. november.
Bilde: Vibeke Blich

Vil du bli lærling i Bergen kommune?

Les hvordan her.

FAKTA 

I Bergen kommune har 179 lærlinger som har hatt sin læretid i kommunen bestått fagprøven  i 2023. Det er i følgende fag: 

  • Barne- og ungdomsarbeiderfaget 
  • Byggdrifterfaget 
  • Feierfaget  
  • Helsearbeiderfaget
  • Institusjonskokkfaget  
  • Malerfaget  
  • Rørleggerfaget  
  • Kjemiprosessfaget  
  • Kontor- og administrasjonsfaget 

Av de 179 avlagte fagprøver i år er det 100 som har avlagt fagprøven i helsearbeiderfaget, 63 i Barne- og ungdomsarbeiderfaget, og 16 i de andre fagene.

NYHETSBREV: Få aktuell informasjon om politiske saker og våre innbyggertjenester, samt gode tips om arrangementer og aktivitetstilbud.