Gå tilbake til:
Du er her:
RSS

Ikke kast dette i do!

Farlig avfall, boss, fett og matrester skal ikke i do. Det tetter rørene dine, ødelegger avløpssystemene våre og forurenser naturen!

Tenk miljø- hver dag!

Det er lett å bidra til et bedre miljø. Om du ikke kaster boss i avløpet, bidrar du til at avløpsvannet som blir ført tilbake til våre fjorder er renest mulig.

Medisin er farlig avfall

Hvert eneste år kaster vi rundt 600 tonn medisiner. Halvparten av dette går i toalettet, i vasken eller i bosset. Visste du at dette påvirker miljøet rundt oss på en svært uheldig måte?

Heller du dette ut i vasken?

Ikke gjør det! Maling, beis, lakk og white spirit er farlig avfall. Det skal verken tømmes i do, i vasken, dumpes i naturen, eller blandes med vanlig avfall.

Dovett og marin forsøpling

I Norge er sanitæravfall en av hovedkildene til marin forsøpling, selv om det er så lett å gjøre rett: bare tiss, bæsj og dopapir skal i do! Alt annet er boss og skal i bossbøtten.

Fett tetter avløpet ditt: matfett og matrester skal i restavfallet, ikke i do!

Ribbefett, matfett, matolje og matrester skal ikke i do eller i vasken! Rottene elsker rester fra fårikål, supper og annen mat.

Dovettregler

Bæsj, tiss og dopapir er alt som skal i do!

Mal med miljøvett

Visste du at selv «uskyldig» hobbymaling kan inneholde både mikroplast og miljøgifter? Følger du noen enkle regler når du kjøper og bruker hobbymaling, gjør du naturen en stor tjeneste.

Do er ingen bossbøtte!

10 % av Norges befolkning kaster bomullspinner i do*, og mange av disse skylles etter hvert opp på våre strender både langs kysten og i innlandet langs vassdrag og innsjøer.

Ta rotta på rottene!

Ikke kast boss på bakken, men i spann. Matrester og søppel på gatene gir rottene rikelig tilgang på mat, vann, bol og skjul.