Forstørrelsesglass over en håndvask
Bilde: Liv Mari Høydal

Ren hånd-barnehage er avsluttet

"Ren hånd-barnehage" var Etat for helsetjenester i Bergen kommune sin sertifiseringsordning for god håndhygiene i barnehager.

Sertifiseringen til Ren hånd-barnehage var en årlig kampanje i åtte år, fra barnehageåret 2013/14 frem til og med 2020/21. Ren Hånd-barnehage gjaldt både for private og kommunale barnehager i Bergen og de fem omegnskommunene Austevoll, Bjørnafjorden, Osterøy, Vaksdal og Øygarden. Målet var å redusere sykdom hos barn og ansatte i barnehager.

Alle barnehagene som ble sertifisert som Ren hånd-barnehager mottok diplom. Blant alle barnehagene som deltok, ble det årlig trukket ut tre heldige barnehager som vinnere av pengepremier på 10 000 og 5000 kroner.

Totalt 209 unike barnehager i Bergen, Austevoll, Bjørnafjorden, Osterøy, Vaksdal og Øygarden har i løpet av disse årene blitt sertifisert som Ren Hånd-barnehager. Av disse har følgende 12 barnehager blitt sertifisert hvert eneste år:

- Osterøy gårds- og friluftsbarnehage
- Hamramyra barnehage
- Søre Øyane naturbarnehage
- Akrobaten barnehage
- Karusellen barnehage
- Nesttun indremisjon barnehage
- Nubben barnehage
- Rolland-Ulsetåsen barnehage
- Skjoldtun barnehage
- Straumsgrend barnehage
- Våtun barnehage
- Ytre Arna barnehage

Selv om kampanjen er avsluttet, har vi valgt å la undervisningsopplegget ligge ute på nettsidene våre, slik at det er tilgjengelig for alle barnehager som ønsker å arbeide strukturert med håndhygiene som tema. Opplegget er veldig enkelt å gjennomføre og vil være lærerikt og gøy for barna.