Gå tilbake til:
Du er her:

Vinnere av Ren hånd-sertifisering 2020

I år har 70 barnehager sertifisert seg som Ren hånd-barnehager. Tre heldige barnehager ble denne uken trukket ut som vinnere av pengepremier.

Helsevernenheten i Bergen kommune har en sertifiseringsordning for god håndhygiene i private og kommunale barnehager i Bergen, Bjørnafjorden, Austevoll, Osterøy, Vaksdal og Øygarden kommuner. Dette innebærer at barnehagen gjennomfører et undervisningsopplegg for barn og ansatte, i tillegg til at de må tilfredsstille enkelte krav til utstyr og rutiner. Målet er å minske smittespredning, og dermed redusere sykdom blant barn og ansatte i barnehager.

I år har 70 barnehager sertifisert seg som Ren hånd-barnehager. Tre barnehager ble trukket ut og mottok pengepremie på den internasjonale håndvaskedagen torsdag 15.oktober. Representanter fra Miljørettet helsevern overrakte premiene og delte ut diplomer.

Årets vinnere

Mottakerne av pengepremie ble:

  • Låven barnehage, som fikk 10.000 kroner
  • Petedalsheia barnehage, som fikk 5.000 kroner
  • Banktjørnhaugen barnehage, som fikk 5.000 kroner

Stort engasjement

Alle barnehagene som deltok har vært engasjerte i opplegget. Barna har blant annet lært seg en håndvaskesang og mange har fargelagt bakterier, og gjort forsøk for å vise hvordan bakterier spres og vaskes bort.

Alle barnehager som har vært med i kampanjen vil få tilsendt et diplom i posten.

For barnehager som ikke rakk å gjennomføre opplegget innen fristen, er det fremdeles mulig å sertifisere seg for dette barnehageåret.

To barn fra Låven barnehage viser frem gavesjekk og diplom som barnehagen fikk utdelt 15. oktober.
Barna i Låven barnehage hadde mange ideer til hvordan premiepengene kunne brukes, med blant annet forslag til lekehus/lekekjøkken eller kanskje kjøpe alle lekene i leketøysbutikken. Barna hadde blant annet fått i oppdrag av barnehagen å være «håndvaskesjef» hjemme. De har fargelagt bakterier og barna hadde full kontroll på når, hvordan og hvorfor vi vasker hendene.
Bilde: Ingvild Lindborg
En gruppe barn fra Petedalsheia barnehage viser frem gavesjekk og diplom som de fikk utdelt 15. oktober.
Petedalsheia barnehage vil bruke premiepengene til en opplevelse for barna, kanskje en teatertur eller lignende. Barna hadde gjort et forsøk med pepper i barnehagen for å se hvordan håndvask virker. Barna hadde her også full kontroll på når, hvordan og hvorfor vi vasker hendene.
Bilde: Ingvild Lindborg
Barn fra Banktjørnhaugen barnehage viser frem gavesjekk og diplom som barnehagen fikk utdelt 15. oktober.
Barna i Banktjørnhaugen barnehage hadde mange forslag til bruk av penge premien. Snøkanon, buss, en stor rosa ballong, pizza og en ekte løve var blant forslagene. Barnehagen har deltatt i Ren Hånd-kampanjen i mange år, og barna hadde god kontroll på når, hvordan og hvorfor vi vasker hendene.
Bilde: Ingvild Lindborg