Gå tilbake til:
Du er her:
Møte Sykkel-VM
ORIENTERTE: Beredskapssjef Ivar Lunde orienterte næringsdrivende i Bergen på møte hos Bergen sentrum AS 23. februar.
Bilde: Gro Malnes Øvrebø

Næringsliv og transport under sykkel-VM

Både store og små virksomheter forbereder seg nå på varelevering og annen transport under sykkel-VM. Stenging av veier og byrom krever god planlegging.

Arrangør for Sykkel-VM er Bergen 2017 AS, som er eid av Norges Cykleforbund (NCF). Bergen kommune er vertskapskommune, og vil bistå Bergen 2017 AS i forkant og under arrangementet.

Bergen kommune er i september vertskap for et av verdens største idrettsarrangement. Arrangementet gir byen store muligheter, men også utfordringer, særlig siden mange veier stenges for vanlig trafikk.

- Vi tror mye kan løse seg ved god planlegging. Derfor har Bergen kommune lenge vært i dialog med sentrale næringsaktører om transport, logistikk og sikkerhet, sier beredskapssjef Ivar Lunde.

LES OGSÅ: Trafikkavvikling under sykkel-VM

Kommunen har også sendt ut et brev til næringsdrivende og arbeidsgivere gjennom deres medlemsorganisasjoner. Her oppfordres virksomheter til å sette seg inn i tilgjengelig informasjon om trafikkendringene under sykkel-VM og planlegge ut i fra dette.

Les hele brevet

Planlegging av transport

Veiene som er sykkelløyper blir stengt for vanlig biltrafikk mellom klokken 08:30 og 19:00. Deler av sentrum er avstengt hele døgnet, alle dager. Virksomheter som er avhengig av å bruke veiene som er stengt må derfor sørge for varemottak og -levering på kveld, natt eller tidlig morgen. Man må også være forberedt på at ansatte og kunder kan få større utfordringer med transport og tilkomst enn vanlig.

Varelevering i sentrumskjernen

I store deler av sentrumskjernen blir det, av sikkerhetshensyn, tilrettelagt for varelevering i bestemte tidsrom om natten og på tidlig morgen, primært mellom 04.00 og 08.00. Det vil ikke være mulig å kjøre inn eller ut i områdene utenom disse tidspunktene.

  • Torgallmenningen og Ole Bulls plass, inkludert sidegater frem til neste kvartal: Klokken 05.00-08.00.
  • Sentrumskjernen for øvrig: Klokken 04.00- 08.00.

Last ned kart som viser områdene

Området inkluderer blant annet Marken og tilhørende sidegater, Christies gate, Småstrandgaten, Torget, Bryggen og Lars Hilles gate mellom Strømgaten og Christies gate. Med forbehold om mindre endringer. Enkelte andre områder kan også ha spesielle restriksjoner, og virksomhetene det gjelder har blitt eller blir direkte informert om dette.

Dagene før og etter VM
Christies gate stenger fra torsdag 14. september og åpner først 26. september klokken 06.00. Torsdag 13., fredag 14. og mandag mandag 25. september blir det derfor mulig å kjøre inn for varelevering fra Allehelgens gate/Småstrandgaten og til venstre inn i Olav Kyrres gate.

Last ned detaljert plan
Det er laget en detaljert plan som viser inn- og utkjøring for varelevering i sentrum under sykkel-VM, 16.-24. september.

Last ned planen i A0-format (pdf)

Last ned plan i A3-format (pdf)

Kontaktpersoner
Spørsmål om vareleveringsplanen kan før sykkel-VM rettes til samferdselskoordinator Arild Olsen Vang i Bergen kommune: ArildOlsen.Vang@bergen.kommune.no. Ta kontakt i god tid før arrangementet hvis du har spørsmål om planen for varelevering. Politiet følger opp kjørerestriksjonene i sentrum under sykkel-VM.

Merk: Med forbehold om endringer