PC med brukernavn og passord

Når et barn begynner i grunnskolen i Bergen kommune, får hun eller han en digital brukerkonto. Denne kontoen gir tilgang til en rekke læringsressurser, PC og/eller Chromebook. Brukerkontoen består av et brukernavn som har tre bokstaver og to tall, og et passord. 

Den digitale brukerkontoen din er tett knyttet til FEIDE

Skolen bruker også et system som heter eFeide for å administrere brukerkontoen din.  

Glemt passord eller feilmelding  

Har du glemt passordet ditt eller får feilmelding, kontakt kontaktlæreren din. 

Husk å endre passordet du fikk av kontaktlæreren din. Spør læreren din om hvordan du lager et godt passord. Du kan også se noen tips på siden vår om digital dømmekraft for elever

NB! Ikke gi passordet ditt til noen andre! 

Du får din egen digitale brukerkonto for at vi skal gi deg undervisning i tråd med læreplanen, og for at vi skal ha en sikker innlogging- og dataløsning i skolen. Læreplanen definerer fem grunnleggende ferdigheter, og digitale ferdigheter er en av disse. 

I den digitale brukerkontoen din finnes opplysninger om navnet ditt, kontaktopplysninger, skoletilhørighet, hvilke lærere du har og hvilke klasse og fag du har.  

Opplysningene i din digitale brukerkonto hentes fra Vigilo, som får opplysningene automatisk fra Folkeregisteret og Kontakt- og reservasjonsregisteret når du begynner på skolen i Bergen. 

Du kan logge deg inn på Feide og få innsyn i alle opplysninger som ligger i den digitale brukerkontoen din. Da vil du få se informasjonen med én gang.

Det meste av skolearbeidet ditt og vurderingene dine kan du se og hente ut på din egen PC eller chromebook. Andre vurderinger kan du be om å få fra læreren din.

Når personopplysninger om deg samles inn og brukes, har du en rekke rettigheter etter personvernregelverket. Blant annet kan du kreve innsyn i hvilke opplysninger som vi behandler om deg. Du kan lese mer om rettighetene dine og hvordan du utøver disse i vår personvernerklæring for elever