Her finner du informasjon om bruken av informasjonskapsler (cookies) på Bergen kommunes nettsted www.bergen.kommune.no

Bergen kommunes nettsider bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilby publikum tilpassede nettjenester og sikre best mulig brukeropplevelse. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på maskinen din.

Informasjonskapsler kan ha mange ulike oppgaver. De kan lagre valg du gjør underveis (typisk: legger varer i en handlekurv i nettbutikken) og spore bruksmønster for statistiske formål. 

Noen informasjonskapsler lar nettsiden ”huske” hvem du er i løpet av den tiden du befinner deg på den (såkalt sesjonsavhengig informasjonskapsel). Andre også vil kjenne deg igjen neste gang du kommer til nettstedet (fast informasjonskapsel).

Uten bruk av informasjonskapsler vil nettstedet tro at du er en ny bruker for hver side du navigerer til. Hvis du for eksempel logger inn på ”Min side” vil ikke nettstedet klare å holde deg innlogget hvis du navigerer til en ny side. Hvis du endrer skriftstørrelse eller kontrast, må du også gjøre dette for hver side du besøker.

Bergen kommune bruker verktøyet Siteimprove Analytics for å analysere hvordan besøkende benytter nettstedet. 

Data om bruken av nettstedet vil bli overført til og lagret av Siteimprove på servere i Danmark. Siteimprove vil bruke denne informasjonen for å vurdere bruken av nettsiden og lage rapporter om aktiviteten på nettstedet.

Siteimprove overfører ikke denne informasjonen til tredjeparter og alle data i Siteimprove er anonymisert.

Dersom du ikke ønsker å akseptere Bergen kommunes bruk av informasjonskapsler, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren din. 

Det er for eksempel mulig å be nettleseren gi beskjed hver gang informasjonskapsler blir sendt fra nettstedet du besøker. Du kan også velge å stoppe alle informasjonskapsler som sendes nettleseren din. Mer informasjon om fremgangsmåten kan du finne på nettvett.no.

Vi gjør oppmerksom på at endring av innstillingene for informasjonskapsler kan medføre at www.bergen.kommune.no ikke vil fungere optimalt.