Fribi. Foto: Fritid med bistand

Fritid med bistand er et tilbud som hjelper mennesker med rusutfordringer ut i selvvalgte fritidsaktiviteter. Målet er å bidra til en innholdsrik og aktiv fritid. 

Vi tilbyr: 

  • Individuell oppfølging
  • Aktivitetskontakter  
  • Gratis aktivitetsgrupper; klatring og svømming 

Individuell oppfølging

Ønsker du å starte opp med en fritidsaktivitet, men synes det er vanskelig å komme i gang på egenhånd? Veileder i Fritid med Bistand hjelper deg å finne frem til aktuelle tilbud, og deltar sammen med deg på valgt aktivitet.  Målet er at du skal bli selvstendig i aktiviteten på sikt. 

Vi tilbyr tett oppfølging fra veileder, og samarbeid med andre oppfølgingsinstanser om ønskelig.

Aktivitetskontakt

Under begrepet aktivitetskontakt finner man både treningskontakt, musikkontakt og støttekontakt. En aktivitetskontakt er en person du kan finne på kjekke ting  sammen med på fritiden. Vi matcher aktivitetskontakt og deltaker (deg) ut fra interesser, og foretrukket alder og kjønn. 

Noen eksempler på hva man kan finne på med sammen med aktivitetskontakt er: Trene på treningssenter, svømme, gå tur, spille musikkinstrument, spille i band, gå på kino, strikke, fiske, gå på kafé osv. 

Deltaker dekker selv eventuelle utgifter for aktiviteten man deltar på sammen med sin aktivitetskontakt. 

Vi har to gruppeaktiviteter som går fast hver uke. Gruppene er lavterskel, som vil si at du kan komme som du er, uten henvisning. Alle aktiviteter hos oss er rusfrie, og alle gruppeaktiviteter er gratis. For påmelding, se under “Kontakt oss”.

Klatregruppe: Tirsdager kl 12.30
Vi møtes på klatresenteret “Høyt under taket” på Kokstad. Vi kan også ta bybanen sammen med deg ut dit. Ingen forkunnskaper eller utstyr trengs. Vi låner alt vi trenger. Du kan velge å klatre med sikring eller buldre på lavere vegger.

Svømmegruppe: Torsdager kl 10.30
Vi møtes utenfor AdO arena og går samlet inn. Inne i bassengene styrer du hva du ønsker å gjøre. Noen vil svømme langt eller kort, noen vil ta sklien, noen vil hoppe, noen vil sitte i varmekulpen eller badstuen.

FriBi
Fritid med Bistand
Bilde: Fritid med Bistand

Ta gjerne kontakt for påmelding til gruppeaktiviteter eller om du lurer på noe  :) 

  • Jostein: 408 14 991
  • May-Linn: 408 13 798
  • Marita: 408 04 919
  • Therese: 945 05 080
  • Espen: 408 17 861

epost

Følg oss på Facebook:
https://www.facebook.com/FritidmedBistand/