Bilde tatt fra toppen av Ulriken. I bilder ser man personer som går på tur over snø. I bakgrunnen Nordåsvannet og deler av Løvstakken

Friluftskart gir nyttig informasjon om friluftsliv og hvilke friluftslivtilbud som finnes i Bergen kommune. For eksempel hvor det er lov til å telte eller hvor det er gratis ferskvannsfiske.

Til Friluftskart

  • Telting i byfjellene: Se hvor det er tillatt å telte. Innenfor områder for drikkevann er det ikke tillatt å telte, overnatte i hengekøye, bade og fiske. Telting/overnatting er heller ikke tillatt i Fløyenområdet, med unntak av bestemte områder nær Skomakerdiket og Fløysletten. I de nevnte områdene er overnatting kun tillatt etter innvilget søknad fra Bergen kommune.
  • Fiske: Fiskevann på/ved kommunal grunn. På disse områdene er det gratis å fiske.
  • Tilrettelagte områder for friluftsliv: Oppdag offentlige bål- og grillplasser, gapahuker, badeplasser, toaletter med mer. 

Skjermdump fra Friluftskart som viser hva som skjer om man trykker på et kartlag i kartet.
  • Klikk i kartet for å få informasjon om aktive kartlag. For eksempel trykk innenfor ‘Område for drikkevann’ for mer informasjon om telting i byfjellene. Trykk på bål- og grillplassene for mer informasjon om lover og regler for bålbrenning og grilling.

 

Skjermdump som viser at vedlegg er tilgjengelig på et objekt
  • For noen objekter, som gapahuker, kan det være bilde tilgjengelig. Trykk på objekt for å se bilde under ‘Vedlegg’.

 

Skjermpdump som viser at en informasjonsknapp er tilgjengelig øverst til venstre i kartet.


 
 

  • For mer informasjon om bruk av kartet, trykk informasjonsknappen øverst til venstre i kartet.

Friluftskartet til Bergen kommune er under stadig utvikling. De sentrale byfjellene er godt kartlagt, mens andre deler av kommunen kan ha noe mangelfull kartlegging.  

Tilbakemeldinger på kartet kan gis ved å trykke ja eller nei under ‘Fornøyd med denne siden?' nederst på denne nettsiden.