Løvstakklien lekeplass

Løvstakklien lekeplass troner over Bergensdalen og boligbebyggelsen på Fjøsanger. Lekeplassen ble oppgradert og åpnet igjen våren 2021.

Plassen har en opphøyd sandkasse, en stor fuglerededisse og et klatretårn med rutsje - høyt nok til å gi «sug i magen». Det er tilrettelagt for grill og sittesoner og et amfi i forlengelsen av «Høyspenten» med en storslått utsikt over Ulriken.

Det er apparater for egenveksttrening og en vannpost, - til glede i både lek, og som drikkevannskilde for turgåere og besøkende til plassen. Det er brukt naturmaterialer på apparater og utstyr, og skråninger er beplantet med bærbusker og frukttrær.

Du finner plassen her.

Uterommet utgjør en del av den opparbeidede grønnkorridoren mellom Fjøsanger og Løvstakken, også kalt «Høyspenten», og har en storslått utsikt både mot Fløyen og Ulriken. Plassen er et naturlig stopp til og fra Løvstien turanlegg, og muligheten for grill, rast, lek og/ eller egenvektstrening inngår derfor i utformingskriteriene.

Områdesatsing Solheim Nord har bidratt med verdifull lokalkunnskap inn i oppgraderingen av lekeplassen. Prosjektet er utarbeidet i samarbeid med Norconsult AS, og bygges av Anleggsgartner Svein Boasson AS.