Bergen byarkiv har en stor samling av analoge og digitale foto fra kommunale og private arkiver. Her kan du lese mer om samlingene og hvordan du får tilgang til dem.

Byarkivet har en stor samling analoge foto, papirfoto, negativer og dias. De eldste er fra midten av 1860-tallet, de nyeste fra 2010-tallet. Fotoene er fra kommunale arkiver samt fra private aktører som aviser, lag og organisasjoner, bedrifter, privatpersoner m.fl.

Bergen byarkiv publiserer digitaliserte foto på Bergen fotoarkiv. Der vil du finne bilder både fra kommunale arkiver og fra arkiver etter private aktører.

Du kan søke etter foto via tema, år og hendelser, og du kan sortere etter opphavsperson, arkivskaper, ulike tiår og geografisk plassering. Søketips finner du hvis du klikker på forstørrelsesglasset til høyre øverst på siden.

Pr. i dag har ikke Bergen fotoarkiv zoom-funksjon. Hvis du vil se bildene i større format, er det lett å laste dem ned, og evt. lagre dem om du ønsker det. 

Dersom du trenger å få skannet analoge foto eller å få fotoene i Bergen fotoarkiv i høyere oppløsning, kontakt byarkivet på post.byarkivet@bergen.kommune.no.

Digitale foto - Bergen fotoarkiv

Alt materialet på Bergen fotoarkiv kan brukes fritt dersom ikke annet er oppgitt. Opphavsperson, arkivskaper og Bergen byarkiv skal krediteres ved bruk. Materialet er lisensiert i henhold til CC-BY: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/deed.no

Spørsmål om bruk rettes til post.byarkivet@bergen.kommune.no

Analoge foto

Tilstand på våre foto varierer, og noe av materialet er preget av slitasje, eller er sårbart på andre måter. Dette er sperret for bruk på lesesalen. En del av de sperrede fotoene er digitalisert og kan videreformidles.

Enkelte foto er sperret for innsyn og bruk av personrettslige grunner. Andre foto er sperret grunnet opphavsretter. Disse blir ikke videreformidlet eller publisert av Bergen byarkiv.

Tjenesten Bergen fotoarkiv er gratis.

Dersom du trenger å få skannet analoge foto eller å få fotoene i Bergen fotoarkiv i høyere oppløsning, kontakt byarkivet for mer informasjon, post.byarkivet@bergen.kommune.no.

Vi skanner etter gjeldende satser. I enkelte tilfeller kan det også påløpe arkivavgift for bruk av foto fra private arkiver.

Bergen byarkiv 
Besøksadresse: Kalfarveien 82. Etter avtale.
Ring oss på: 55 56 62 83 (hverdager 09.00-15.00)
Send oss en e-post