Bilde av sykehjemmet og hage foran
Bilde: Kristin Hauge Klemsdal

Om oss

Mildeheimen sykehjem er et kommunalt drevet sykehjem med 72 sengeplasser fordelt på åtte boenheter. I tillegg drifter sykehjemmet et dagsenter fire dager i uken.

Mildeheimen sykehjems visjon er ”Sammen for et godt liv”. 

Beliggenhet

Sykehjemmet ligger i naturskjønne omgivelser ved Fanafjorden og arboretet på Milde om lag 20 kilometer sør for Bergen sentrum. Med bil kjører en RV 580, tar av på RV 556 mot Hjellestad og Milde. Det går buss fra Bystasjonen.

Bygning

Mildeheimen sykehjem stod nytt i desember 2003, men har en historie tilbake til 1918. Sykehjemmet har 72 sengeplasser med enerom til alle beboerne. Boenhetene er differensierte etter beboers behov og er ”selvstyrte” med egen avdelingsleder og personale. I første etasje ligger tre demensavdelinger. Avdelingene har utgang til flotte sansehager. Den fjerde demensavdelingen ligger i et eget bygg i bakkant av hovedhuset. I andre etasje ligger to somatiske avdelinger, en demensavdeling og en byomfattende psykiatrisk avdeling. Avdelingene har store terrasser med utsikt over Mildevågen. I andre etasje ved hovedinngangen ligger dagsenteret og kontorene til administrasjonen og sykehjemslegen. Av andre fasiliteter har Mildeheimen sykehjem et stillerom og rom for frisør og fotpleier.

Sosiale tiltak

Regelmessige aktiviteter for beboerne er trim, turer ut sammen med trivselsleder og andakt annen hver uke. Det arrangeres årlig sommerfest for beboerne og pårørende, hattefest hver høst og adventsstunder hver søndag i advent. I tillegg er det ofte felles underholdning hvor barnehager, skoler og lokale foreninger opptrer med sang og musikk. Det arrangeres også dans, bingo, fortellerstunder, salg av klær og ulike utstillinger som beboerne kan ha glede av. Avdelingsvis arrangeres det hyggestunder og aktiviteter som baking og maling, turer i nærområdet og utflukter til lokale attraksjoner.

Bli frivillig

Frivillighet er en viktig del av eldreomsorgen her på Mildeheimen sykehjem. Vi ser etter deg som har et par timer til overs i løpet av uken og som kunne tenke deg å gjøre noe hyggelig sammen med våre beboere.

Vi trenger besøksvenner, turvenner, sykkelvenner eller hjelp til ulike arrangementer. Ta kontakt med aktivitet- og frivillighetskoordinator Gunnhild Risnes på e-post Gunnhild.Risnes@bergen.kommune.no for nærmere informasjon.

Les mer: Bli frivillig!

Kompetanse og satsingsområder

Det utarbeides halvårlige kompetanseplaner for sykehjemmet og både interne og eksterne ressurser benyttes. Kurs i legemiddelhåndtering, forflytning og dokumentasjon arrangeres hvert halvår.