Innskriving 1. klasse 2024/2025

Her kan du som forelder til skolestarter høsten 2024 finne viktig informasjon.

For å forberede oss på å ta imot ditt barn trenger vi noe informasjon fra deg. 

  • Godkjenning på at vi kan kontakte barnets barnehage, PPT og helsestasjon for overføring av nødvendig informasjon.
  • Informasjon om barnets morsmål er noe annet enn norsk. Informer da om hvilket språk barnets førstespråk er. 
  • Medisinske opplysninger som du mener vi på skolen trenger å vite. 

Det er viktig at opplysningene du sender blir behandlet trygt og sikkert. Derfor ber vi deg om å benytte innskrivingsskjemaet du finner på skolens hjemmeside. Da vil henvendelsen blir lagt direkte i vårt arkivsystem, og ditt og barnets personvern vil bli ivaretatt. Vi vil ikke at du sender oss disse opplysningene på e-post. 

Hvis du, eller ditt barn, ikke har norsk personnummer (11 siffer) vil ikke skjemaet virke. Du må da ta kontakt med oss på telefon (53039100), eller ved oppmøte.

For å finne innskrivingsskjemaet, søk etter "Skolestart" på bergen.kommune.no eller gå direkte hit 

Skolen trenger denne informasjonen innen 28. april

Målform
Opplæringslova (§2-5) gir foreldre rett til å velge målform den skriftlige opplæringen skal være på. Informer oss om du ønsker at opplæringen skal skje på et annet målform enn skolens hovedmål. Les mer på: www.bergen.kommune.no Søkeord: “Målform i grunnskolen”

SFO-plass
Fra 15. april 2024 er det mulig å søke SFO-plass hos oss. Alle som søker får plass. Lenke til søknadsskjema og mer om de ulike plasstypene og priser finner du på www.bergen.kommune.no Søkeord: “SFO”. 

For nærmere informasjon om SFO-tilbudet på Paradis se skolens nettside https://www.bergen.kommune.no/omkommunen/avdelinger/paradis-skole/sfo

Redusert betaling for SFO-plass
Vet du at om husstanden tjener mindre enn 570 900 kroner kan du søke om redusert betaling for SFO? Dersom inntekten er 350 000 kroner, eller lavere, vil barn i 1. klasse på SFO får gratis hel plass. Når du har mottatt skattemeldingen for 2023 kan du søke om redusert betaling som skal gjelde fra høsten av. For å kunne søke om redusert betaling må du ha søkt og takket ja til tilbud om SFO-plass. Husk at du må sende inn en ny søknad om redusert foreldrebetaling for hvert skoleår. 

Skoleskyss
Se kommunens informasjonsside for skoleskyss 

Vigilo
Skolens kommunikasjonskanal med foreldre er Vigilo. Last gjerne ned appen før skolestart. 

Det blir besøksdag for våre nye elever onsdag 05.06.2023 fra 09.00-11.00

På besøksdagen vil barna få møte sine nye medelever og de voksne som skal jobbe på 1. trinn. Når barna er i læringsrommene blir alle foresatte invitert til et informasjonsmøte. Egen invitasjon til besøksdagen blir sendt ut i forkant av denne dagen.

Vi gleder oss til å møte våre nye 1. trinnselever og alle dere foresatte. Vi håper på et nært og godt samarbeid til beste for elevenes læring.