Bildet viser gammelt og nytt bygg med busker og trær i forgrunnen
Gammelt og nytt bygg på Solsletten
Bilde: Ina V. Larsen

Om oss

Solsletten er et privat-ideelt sykehjem som har driftsavtale med Bergen kommune. Eiendommen er i privat eie, og driften ble omdannet til et AS i 2015. Vi har per i dag 27 somatiske langtidsplasser.

Beliggenhet

Solsletten ligger i Nygårdsvik på Laksevåg  med utsikt mot Byfjorden og Askøy. Vi har tilkomst fra Kringsjåveien, og fra busstopp (Kringsjå) er det cirka 10 minutter å gå. Det er parkering for besøkende på eiendommen.

Et godt sted å være

Solsletten har en god, hjemlig atmosfære. Vakre møbler fra fordums tider er bevart, og sykehjemmets størrelse bidrar til at alle kjenner alle. Stuen er husets hjerte, her spiser vi måltidene sammen.

Det er aktiviteter for beboerne fem dager i uken, og vi arrangerer konserter og underholdningskvelder. På fine dager går vi turer i nærområdet eller sitter og prater i hagen. 

Beboerne våre skal trives og få sine ønsker oppfylt så langt det lar seg gjøre. De skal føle seg trygge og ivaretatt, og bli behandlet med respekt. Vi legger vekt på et godt samarbeid med pårørende, som alltid er velkommen. 

Våre ansatte har høy faglig kompetanse, lang erfaring og et stort hjerte for de eldre. Solsletten skal være et godt sted å være for både beboere, pårørende og ansatte.

Solslettens historie

Eiendommen Solsletten har en lang historie. Den gamle, ærverdige villaen Nygårdsvikveien 25 ble bygget av familien Christensen i 1906. Rundt huset ble det opparbeidet en nydelig hage med fontener, grusganger, rosebed og trær. Christensen solgte eiendommen i 1960. 

Fra 1961 til 1980 ble villaen benyttet som aldershjem, og i perioden 1978-1980 ble et nytt, topp moderne bygg med plass til 30 beboere oppført i hagen. Dette inkluderte 28 ensengsrom med eget bad, samt en toroms leilighet beregnet på ektepar. Solsletten aldershjem endret da navn til Solsletten alders- og sykehjem. 

I 1994 ble Solsletten omgjort til et rent sykehjem med plass til 27 beboere. Av disse plassene er 21 enerom og tre dobbeltrom beregnet for ektepar. Villaen huser i dag bl.a. kjøkken, selskapslokale, kontorer og personalrom.