En gjeng ungdommer står på et lasteplan som er dekorert med regnueflagg.
Ungdommene i Pride UNG koste seg i paraden
Bilde: Joachim Tangen

Pride UNG deltok med egen flåte i paraden for første gang

Ungdomsklubbene i Bergen hadde for første gang sin egen flåte i årets pride-parade. Gjengen på lasteplanet høstet applaus og jubel langs ruten. Og deretter var det etterfest.

Årets parade fikk vekslende bergensvær, men det hindret ikke folk fra å strømme til byen for å feire Pride. 

Pride UNG var et gratis tilbud under Regnbuedagene, i regi av Kulturetaten. Det var for alle ungdommer i aldersgruppen 13-20 år, og de fleste som deltok er med i byens ungdomsklubber. 

Det var en forventningsfull og klar gjeng på lasteplanet før paraden startet.

Egen lastebil i Pride-paraden

I timene før paraden, jobbet ungdommene med å klargjøre lastebilen. Den ble dekorert med flagg i alle størrelser, og bannere de selv hadde laget. Flåtens soundtrack ble også nøye satt sammen. 

Banner med teksten "Pride ung"
Bannere på flåten
Bilde: Elen Castillo langeland

Stemningen i selve paraden var på topp, selv ikke et par solide regnskurer kunne sette en demper på humøret. Til stor glede, høstet ungdommene jubel og applaus langs ruten i sentrum. 

Pride UNG-fest med hiphop-gruppen Lekende Lett

Etter å ha kjørt gjennom Bergens gater, bar det av sted til Pride UNG-fest. Dette var et rusfritt arrangement med konsert og workshops. Festen ble holdt på Manufakturhuset i sentrum. 

En mann og en dame rapper foran ungdommer i et smalt lokale
Rap duoen Lekende Lett på Pride UNG
Bilde: Joachim Tangen

Underholdningen stod den lokale hiphop-gruppen Lekende Lett for, og de fikk ut de siste kreftene av gjengen som jo hadde danset i mange timer allerede.

I tillegg til konserten var det hobbykrok i etasjen under.  Her det var det stille og full konsentrasjon hos samtlige. Ungdommene benyttet anledningen til å lage buttons med fine farger, sterke meninger og kjærlighetserklæringer til alt de elsker og bryr seg om. 

Dagen ble avsluttet med utdeling av goodie-bags, hvor tre heldige vinnere ble klar for strandtur, om finværet skulle finne på å komme tilbake.

Vi ser frem til neste års Pride UNG og ønsker alle ungdommer velkommen da.

Les mer om ungdomsklubbene i Bergen her. 

Tekst: Joachim Tangen