Gå tilbake til:
Du er her:
badevann byfjellene
Etter en tur opp Stoltzekleiven kan det være godt å kjøle seg ned i Storavatnet
Bilde: Gunn Eklund Breisnes

Her kan du bade på byfjellene

Byfjellene i Bergen byr på et mangfold av opplevelser for natur- og friluftsliv, blant annet bading. Men husk å følge skiltingen. Bading er ikke tillatt innenfor vannforsyningsområdet.

Varm etter Stoltzetur? Det er blant annet lov å bade i Storevatnet

En av byens mest brukte trim- og turstier, Stoltzekleiven, ender ved Storevatnet. Vannet var tidligere en del av reservevannforsyningen i Bergen, men ble for ti år siden frigitt til allmennheten.

Byfjellene er ikke offentlig tilrettelagt for bading. Her finner du badeplasser i Bergen som har toalett, parkering og er under offetlig oppsyn.

Det er ikke tillatt med bading innenfor vannforsyningsområdet.

Bading er bare tillatt utenfor tilsigsfelt for drikkevann

Restriksjonene i deler av byfjellene, i områdene innenfor vannforsyningen, er ett av mange tiltak for å hindre forurensning av drikkevannskildene våre.

Her kan du bade:

Sentrale byfjell:

I det sentrale byfjellsområdet gjelder dette Storevatnet, Kråvatn, Borgastemma, Øvstegjelsvatnet, Lægdetjern, Langatjern, Nubbevatnet, Skomakerdiket, Revurtjern, Munkebotsvatnet og Langevatnet.

Byfjellene Vest:

Tennebekktjørna ved Nipedalen og Storavatnet ved Løvstakken er tilrettelagt for bading. Det er også muligheter for å bade i Svartatjørna og Krokatjørna i Kanadaskogen, samt Bjørndalsvatnet og Gjeddevatnet like sør for Kanadaskogen. Ingen av sistnevnte vann er tilrettelagt.

Byfjellene sør:

Bjørnevatnet er egnet for bading.  

Offentlig tilrettelagte badeplasser har toalett, tømming av bosspann, parkering og er under oppsyn av enten Bymiljøetaten eller Bergen og Omland Friluftsråd. Andre fasiliteter som stupebrett, grillplass og lignende varierer.