Gå tilbake til:
Du er her:

- Dette er ikke tiden for fest

- Nå må vi se an helgens tall, før vi kan konkludere om vi har en nedadgående trend, sier byrådsleder Roger Valhammer.

Siste døgn er det registrert 12 nye smittetilfeller av covid-19 i Bergen. En av disse er en ansatt på Fyllingsdalen sykehjem. 16 beboere er berørt, seks ansatte er i karantene, og beboere og ansatte vil nå bli testet hver 3. dag i 10 dager fra siste nærkontakt. 

Nytt dødsfall

- Gjennomsnittlig antall smittede de syv siste dagene er 27, noe som fortsatt er høyt, sier byrådsleder Roger Valhammer.

- Koronaviruset tar liv - og det finnes verken effektiv behandling eller vaksine enda. I dag har Haukeland Universitetssykehus rapportert om det andre koronadødsfallet i Bergen i høst. Mine tanker går til de etterlatte.  

Se dagens pressekonferanse her.

- Vi må fortsatt ha godt smittevern

- Det er nå viktig at vi ikke ser oss blind på enkelt-tallene. For å holde antallet nysmittede nede, må vi fortsatt ha godt smittevern, vi må prøve å begrense våre nærkontakter, og vi må alle sammen følge smittevernreglene. Det bekymrer meg at politiet i natt har måttet rykke ut til tre fester på tre forskjellige adresser. Jeg har forståelse for at situasjonen vi nå står i er krevende, men dette er ikke tiden for fest, understreker Valhammer. 

Nå er det enklere og raskere å teste seg

Innfører munnbind i eldreomsorgen

Se oppdaterte smittetall

Respekter karantenereglene

Alt om koronavirus - All about coronavirus